Obavijesti

Sport

Komentari 23

Theophile više ni ne konkurira, Gorica dojmljiva protiv Dinama

Theophile više ni ne konkurira, Gorica dojmljiva protiv Dinama
4

Igor Jovićević danas nije računao na velik broj važnih mu igrača (Ademi, Dilaver, Gojak, Oršić, Kadzior, Stojanović...), pa je njegova momčad poražena od Gorice. Vrlo razigrane Gorice...

VIDEO

Gorica je u prijateljskoj utakmici svladala (3-2) Dinamo, pokazala kako su nogometaši Valdasa Dambrauskasa spremni za nastavak sezone. Za razliku od onih prvotimaca Igora Jovićevića (izuzev raspoloženog Petkovića) koji su danas dobili priliku. Strijelci u pobjedi Gorice bili su Suk, Ndiaye (još zapucao penal) i Golubickas, dok su 'modru čast' obranili Majer i Ćuže. 

Utakmica je, naravno, odigrana po 'novim mjerama' na stadionu nije bilo gledatelja, tu se našlo tek 10-ak predstavnika medija. Pričuvni igrači obje momčadi na početku su uz klupe sjedili sa zaštitnim maskama, ali i njih su vrlo brzo svi odbacili. Utakmica bez gledatelja ponudila nam je sliku i priliku onoga što nas sve očekuje u nastavku sezone. Tu se sada čuje svaka komunikacija između igrača, najglasniji su naravno - golmani.

- Heeeeej, što radite? Nemojte tu raditi bespotrebne prekršaje - vikao je vratar Gorice Kristijan Kahlina.

I kao da je znao. Mladi Babec neoprezno je u 20. minuti prekršajem na 18 metara zaustavio Majera, a Dinamova 'desetka' mu se 'zahvalila' prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Majer je zauvkao loptu preko 'živog zida' u gornji desni kut, Kahlina je bio nemoćan. Gorica se ipak nije predavala, već je u određenim fazama igre i dominirala terenom. Pa na koncu prvog dijela i izjednačila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Prijateljska utakmica Dinama i Gorice na Maksimiru

Bila je to jednostavna akcija gostiju. Kahlina je dugu loptu ispucao na lijevu stranu prema Čabraji, ovaj ju proslijedio do Dvornekovića, a njegov asist u mrežu je pospremio Suk. Svaka čast, bila je ovo prelijepa akcija Gorice. Istina, tu je mogao bolje reagirati i Josipović, ali Gorica je u tom periodu igre i zaslužila pogodak.

Dapače, gosti su početkom nastavka mogli i do vodstva. Moharrami je nepotrebno na rubu kaznenog prostora startao na Dvornekovića, sudac Pajač opravdano pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Ndiaye, a Josipović samo nastavio sjajnu seriju obrana penala koju je započeo još u juniorskom ogledu protiv Bayerna. Hrvatski nogomet očigledno dobiva novog 'specijalista za penale'.

Gorica je igrala sjajno, a u zasluženo vodstvo iz još ljepše akcije gosti su kreirali u 61. minuti. U ovom je kontranapadu sudjelovalo nekoliko igrača (Babec, Dvorneković, Hamad, Ndiaye) Gorice, a na koncu je Josipovića prizemnim udarcem matirao Ndiaye. Bilo je to sve od onih pravih momčadi, Jovićević i Dambrauskas su brzo izmijenili cijele postave, na obje strane zaigrali su brojni klinci.

- Bila je ovo dobra utakmica, na kraju zaslužena pobjeda Gorice koja je igrala lepršavije. I mi smo imali dobrih perioda u igri, mogli biti i efikasniji, ali čestitam Gorici na pobjedi - rekao je trener Dinama.

Do kraja utakmice Gorica je povećala prednost, Mudrinski i Golubickas su izigrali obranu Dinama, a litavski nogometaš na koncu je iz blizine prevario Krkalića. I Zagrepčani su stigli do još jednog pogotka, Krizmanić je lijepo uposlio Ćužu koji efektno prebacuje Kahlinu.

Dinamo je u dva dana odradio dvije prijateljske utakmice (Osijek i Gorica), a oba puta izvan kadra ostao je Kevin Theophile. Koji je, navjerojatnije, već odradio posljednju utakmicu u dresu 'modrih'. Theophile nije ozlijeđen, trenira normalno, ali Igor Jovićević ga jednostavno nema u svojim mislima. Trener 'modrih'je protiv Osijeka i Gorice na stoperskim pozicijama koristio Dilavera, Gvardiola, Šutala, Franjića (ulazili su još Leš i Kim), jasno je da Theophilea više 'nema ni na mapi'.

Kevin Theophile više od pola godine odugovlači s potpisivanjem novog ugovora s Dinamom, na kraju ga očito neće ni potpisati. Prema posljednjim informacijama, Theophile je odbio novi ugovor (iako je već sve bilo usmeno dogovoreno), pa će ovoga ljeta i službeno napustiti Dinamo. A 'modri' će se okrenuti mladim snagama, ponajviše Jošku Gvardiolu...

Strijelci: 1:0 - Majer (20), 1:1 - Suk (39), 1-2 - Ndiaye (61), 1-3 - Golubickas (79), 2-3 - Ćuže (83). 
Dinamo (4-1-4-1): Josipović - Moharrami, Šutalo, Franjić, Leovac - Ni. Moro - Hajrović, Majer, Ivanušec, Marin - Petković (od 73. su igrali: Krkalić - Hrvoj, Leš, Kim, Jurišić - Burton - Ćuže, Krizmanić, Jularždija, Karrica - Šipoš; (od 90. Barišić)).
Gorica (4-2-3-1): Kahlina - Musa (od 84. Na. Moro), Steenvoorden (od 61. Jovičić), Krizmanić (od 61. Čelić), Čabraja - Babec (od 76, Maloča), Kalik (od 70. Maslowski) - Dvorneković (od 70. Gadže), Suk (od 61. Golubickas), Hamad (od 61. Šroler) - Ndiaye (od 61. Mudrinski).

Zagreb: Prijateljska utakmica Dinama i Gorice na Maksimiru

I drugi hrvatski klubovi igrali su pripremne utakmice.

Polufinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, Lokomotiva i Slaven Belupo tjedan dana su prije svog okršaja koji će se igrati u Koprivnici odigrali prijateljske pripremne utakmice, Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladala Varaždin sa 2-1, dok je Slaven Belupo u Koprivnici igrao 1-1 protiv Intera.

Pogotke za Lokomotivu postigli su Cokaj (4) i Tolić (90), dok je strijelac za Varaždin bio Obregon (55).

U Koprivnici je Slaven Belupo poveo golom Bogojevića (45), a poravnao je Zamouri (68). 

Slaven Belupo i Lokomotiva će sljedeće subote u Koprivnici igrati prvi polufinalni susret ovosezonskog Kupa, a bit će to ujedno i prva službena nkgometna utakmica u Hrvatskoj nakon prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Pobjednik će se plasirati u finale u kojemu će 1. kolovoza u Šibeniku igrati protiv pobjendika drugog polufinala u kojemu će se 31. svibnja igrati Rijeka - Osijek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.