Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Pao je i Dinamo!

23.05.2020. / Damir Žbulj

Iako s radilo o prijateljskom pripremnom dvoboju, fantastičan je na kraju bio pogled na veliki maksimirski semafor - GNK Dinamo Zagreb - HNK Gorica 2:3!

Bila je to jako dobra nogometna partija 'zašećerena' golovima Suka, Ndiayea i Golubickasa... 

U svim dosadašnjim prvoligaškim prvenstvenim okršajima u posljednje dvije sezone Goričani nisu uspjeli hrvatskom prvaku uzeti niti jedan bod, no, ovaj put su ipak stigli do pobjede i bez obzira što je to bila trening utakmica, ovakav ishod može biti razlog za dodatni optimizam uoči nastavka HT Prve lige, točno za dva tjedna u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Dinamo je u petak odigrao sličnu utakmicu s Osijekom, upisao 2:1 pobjedu, pa je i to bila olakšavajuća okolnost za turopoljskog prvoligaša, međutim, daleko od toga da se nije igrao ozbiljan nogomet i da Gorica nije zaslužila ovo malo, ali slatko slavlje.

Bogatu subotu imali su nogometaši Gorice i njihov stručni stožer. Ujutro su na Gradskom stadionu odradili novu rundu obveznog testiranja na koronavirus, a popodne su imali sjajni pripremni dvoboj, koji je završio na najbolji mogući način.

Trener Dambrauskas na raspolaganju nije imao Lovrića, Čanađiju, Perišu i Špikića, no, praktički svi ostali bili su u sastavu. Kapetan Kahlina bio je od prve minute među vratnicama, u posljednjoj liniji Musa, Steenvoorden, Krizmanić i Čabraja, u veznom redu Kalik, Babec i Suk, na krilima Hamad i Dvorneković, a u vrhu napada Ndiaye, koji se mogao proslaviti već u prvoj minuti, nakon prvog ispucavanja Kahline, ali nije dobro primirio loptu u izuzetno obećavajućoj situaciji.

Veliku prigodu nekoliko minuta kasnije propustio je na drugoj strani travnjaka reprezentativac Petković. Sve je dobro napravio osim završnog udarca, nakon što se oslobodio svih čuvara i prošao Kahlinu.

Zanimljiv i dinamičan dvoboj mogao je u desetoj minuti pogotkom u otvaranju dvoboja začiniti Joey Suk, no, dobro dodavanje Hamada upropastio je udarcem visoko preko gola Dinama. Iskupio se u završnici prvog dijela...

Plavi su prvi stigli do prednosti i to spektakularnim pogotkom Lovre Majera iz slobodnog udaraca s 20-ak metara. Dvorneković je napravio prekršaj, a Majer je majstorski prebacio živi zid pa je Kahlina zaista bio nemoćan.

Ekspresno su Goričani mogli uzvratiti, ponovno je dodavač bio Hamad, a njegov precizan ubačaj Ndiaye nije dobro zahvatio glavom i lopta je otišla pokraj vratnice.

Ono što nije zabio u desetoj minuti Joey Suk pospremio je pet minuta prije odlaska na predah. Dugačka lopta stigla je do Čabraje, koji pronalazi Dvornekovića, a Ninja asistira nizozemskom veznjaku za izjednačenje rezultata.

U nastavak dvoboja ušlo se s 1:1, točno koliko je bilo i udaraca u okvir gola i s jedne i s druge strane.

Drugo poluvrijeme donijelo je nova uzbuđenja i dobru i angažiranu partiju obje momčadi.

Dvorneković je u 52. minuti zaradio kazneni udarac za Goricu, poslije oštrog i neopreznog starta Moharramija u svom kaznenom prostoru, međutim, udarac Cherifa Ndiayea sjajno je zaustavio mladi čuvar mreže Dinama Renato Josipović, koji se obranama penala već ove sezone istaknuo u drugoj momčadi hrvatskog prvaka, u Ligi prvaka mladih.

Iskupio se i Senegalac za sve propuštene prigode i prvi sat vremena. Presing Gorice se isplatio, Moharrami je ostao bez lopte, Babec i Suk pokrenuli su fantastičnu kombinatornu akciju, Ndiaye je atraktivno odigrao dupli pas s Hamadom, koji je ponovno vrhunski podvalio loptu i Cherif odmjerenim udarcem pronalazi nebranjeni kut protivničkog čuvara mreže.

Odmah nakon pogotka za preokret Goričana odlučio je Dambrauskas napraviti prvu seriju zamjena, ušli su Ćelić, Jovičić, Golubickas, Mudrinski i Šroler, a teren su između ostalih napustila oba strijelca, i Ndiaye i Suk.

Trebalo je vremena da se tada ponovno uhvati ritam, priliku su dobili i Maslowski, Gadže i Maloča, a prije novog zgoditka Goričana odličnu je priliku imao i Šroler, kojem je vratar Dinama obranio oštar udarac.

Odluka o pobjedniku pala je u 79. minuti, kad su Golubickas i Mudrinski složili sjajnu akciju, nakon još jednog dvostrukog proigravanja srpski napadač je bio asistent, a mladi litavski ofenzivac siguran egzekutor.

Novi trener Dinama, Igor Jovičević, koji je dio mladosti proveo u Velikoj Gorici, a prve nogometne korake napravio u Radniku, priliku je dao igračima iz drugog plana, čak i velikom broju juniora, koji su ipak uspjeli do kraja dvoboja smanjiti zaostatak i ublažiti poraz. Mario Ćuže izbio je sam ispred Kahline te je pokazao zašto je u prvom dijelu sezone bio najbolji igrač i strijelac Prelecove Istre 1961, gdje se kalio na posudbi.

Zbog velikog broja zamjena dvoboj je trajao točno 99 minuta, no, u finišu nije Dinamo uspio pokvariti ovo zasluženo pripremno slavlje Goričana.

Prvoligaška sezona nastavlja se točno za 14 dana, a Gorica će posljednju provjeru imati iduće subote, na svom travnjaku protiv Varaždina.

(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Podijeli