Izrada web stranice sela Šiljakovine bila je u planu prije tri godine, ali nikako da se poslože stvari za njezinu objavu. Sada je ipak došlo vrijeme i za to. Možda je i koronavirus virus pomogao tome pa se našlo vremena da se implementira novi dizajn, koji je daleko bolji nego onaj koji je bio predviđen prije, i da se sve posloži u novi CMS. Ali većinu vas ne zanimaju tehnikalije pa da ukratko predstavimo osnovnu koncepciju sadržaja.

U prvom planu će biti rubrika Vijesti koja će donositi novosti vezane uz selo i o svemu što se događa u njemu ili vezano uz selo. Cilj je da vijesti iz te rubrike budu zanimljive za prenošenje i ostalim medijima pa će i forma biti prilagođena tome. Tu na suradnju pozivamo sve koji bi željeli pisati, fotografirati ili samo obavijestiti da zanimljiva vijest postoji.

Kratke obavijesti će donositi važne servisne informacije i obavijesti. Sve ono za što bi služila klasična oglasna ploča. U planu je da se dio tih informacija preuzme, ako je to moguće, s drugih web servisa. Pozivamo na suradnju sve one koji imaju informacije od općeg interesa.

Magazin je predviđen za sadržaj koji imaju trajniju vrijednost. Planirano je da se u formi dužih članaka s bogatijom opremom (multimedija, dokumenti) stvori sadržaj koji će biti koristan i informativan na duži rok.

Događaji su zamišljeni kao kalendar događaja u selu i bližoj okolici. Događaji koji dolaze imaju svoju stranicu, ali i male widgete u stupcima kao podsjetnik koji je tu stalno pri oku.

Stranica Udruge zamišljena je za predstavljanje postojećih, ali i svih budućih udruga, udruženja i grupa koje djeluju u selu. Umjesto da pokreću svoju web stranicu udruge će imati kutak unutar ove stranice koji će biti samo njihov, a ako će biti zainteresirani unos sadržaja i uređivanje tog svojeg dijela mogu preuzeti sami na sebe.

Stranica Poduzetnici predviđena je za predstavljanje svih poduzetnika koji imaju sjedište u selu. Kao i za udruge tako će i za poduzetnike biti omogućeno predstavljanje na posebnoj stranici gdje mogu ukratko predstaviti svoju djelatnost.

Sadržaj stranice Povijest i tradicija i sami naslućujete. Cilj nam je da se na jednom mjestu sakupe sve informacije o povijesti i da se spasi od zaborava sve ono što je iz povijesti poznato. Tu nam je jako važno da sačuvamo usmenu predaju, da snimimo i zapišemo sve čega se sjećaju naši roditelji, bake i djede. Pozivamo sve one koji imaju stare slike, video snimke, dokumente, knjige i časopise da se priključe u projekt digitalizacije stare građe koji će uskoro biti pokrenut.

Planovi i projekti namijenjen je predstavljanju projekata koji se odvijaju u selu, u planu su ili ih tek treba planirati.

Stranica Mjesnog odbora namijenjena je predstavljanju rada Vijeća mjesnog odbora i otvoreno informiranje o svim aktivnostima koji su u toj domeni. Mjesni odbor nema baš puno ovlasti, njegova uloga prema Gradu Velikoj Gorici je više savjetodavna, ali može biti katalizator za aktivnosti i planove koji su vezani uz selo. Možda nekima nije poznato ali obaveza Vijeće mjesnog odbora je donošenje godišnjeg plana. Nije nam poznato da je do sada šira javnost bila uključena u donošenje i raspravu o tom planu, ali voljeli bi da se ubuduće iskoriste blagodati koje nam donose nove tehnologije pa da svi zajedno donesemo što kvalitetniji plan kojeg nadležni u gradu neće moći samo tako ignorirati.

Pozivamo sve koji se na bilo koji način mogu i žele uključiti kako bi ova stranica bila što bolja i informativnija. I mali doprinosi puno znače.

Javite nam se mailom na [email protected].

NAPOMENA: Web stranica je trenutno samo prikaz koncepta. Cilj je da se tijekom ovog tjedna unese većina pripremljenog sadržaja i nakon toga bi idući tjedan web bila spremna za širu javnost.