Novosti Sport Događanja

Mladi Litavac ostaje do kraja sezone

29.05.2020. / Damir Žbulj

Talentirani 20-godišnji litavski nogometni reprezentativac Paulius Golubickas ostat će u redovima Gorice do kraja ove sezone.

U siječnju je stigao na posudbu iz tamošnjeg kluba Dainave, ugovor je potpisan do kraja svibnja, no, kako će se sezona zbog koronavirusa odužiti, dogovoreno je kako će biti na raspolaganju sunarodnjaku Valdasu Dambrauskasu, treneru turopoljskog prvoligaša.

Pri njegovom dolasku sportski direktor Nikoličius dogovorio je i mogućnost otkupa njegovog ugovora nakon završetka posudbe.

Golubickas je prije prekida prvoligaškog natjecanja, pod vodstvom Sergeja Jakirovića, upisao četiri nastupa, dva puta je bio u početnoj postavi, dva puta je ušao s klupe, a tri je susreta dogledao s klupa.

Zapaženu partiju pružio je u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Dinama, kad je zabio i pogodak u 3:2 slavlju na Maksimiru.

Cijelo vrijeme koronakrize Golubickas je proveo u Hrvatskoj, a nedavno je dobio i priznanje za najboljeg mladog nogometaša Litve.

"Odličan je osjećaj dobiti takvo priznanje, to je dokaz da idem u pravom smjeru i motivacija da trebam nastaviti marljivo raditi jer će me to učiniti još boljim. Trebao sam nastupiti za svoju reprezentaciju protiv Kazahstana i Estonije, ali utakmice su naravno odgođene," pričao je tada Paulius.

Priliku za novo dokazivanje imat će već u subotu, kad na Gradskom stadionu Gorica igra trening utakmicu protiv Varaždina, u trajanju 3x45 minuta.

Bit će to posljednja provjera prije početka nastavka sezone, 6. lipnja na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Gorica u posljednjih deset kola ulazi sa šeste pozicije i 35 osvojenih bodova, sedam manje od Osijeka i pozicije koja vodi u Europu.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli