Novosti Sport Događanja

Dan državnosti: Položeni vijenci za goričke branitelje

30.05.2020. / Juraj Odrčić

Povodom Dana državnosti, izaslanstvo Grada Velike Gorice predvođeno gradonačelnikom Draženom Barišićem i zamjenicima Krešimirom Ačkarom i Ervinom Kolarcem, te predsjednikom Gradskog vijeća Nevenom Karasom, položilo je vijence pod Spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred Gradskog groblja.

Vijence su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, braniteljskih udruga, Hrvatske vojske, vatrogasaca i policije, kao i stranačka izaslanstva.

Vijenac i svijeće položeni su i pod bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao i pod spomenik poginulim braniteljima u Kurilovcu. Dužnu počast 15-torici svojih poginulih sumještana u Domovinskom ratu jutros su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali i Kurilovčani. U Spomen parku Kurilovec okupili su se članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici Vijeća Gradske četvrti, HDZ-a, Etno udruge Kurilovec, obje udruge umirovljenika, DVD-a Kurilovec i NK Kurilovec.

Na današnji dan prije 30. godina konstituiranjem višestranačkog Sabora RH uspostavljena je demokracija u Republici Hrvatskoj. 

 

Podijeli