Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Lovrić se vratio sa stilom, Varaždincima zabili i Ndiaye, Golubickas i Dvorneković

30.05.2020. / Damir Žbulj

Dan državnosti, koji se od ove godine ponovno slavi 30. svibnja, nogometaši Gorice proveli su radno, a morali su još i odraditi tri 'poluvremena'.

Posljednji pripremni dvoboj prije početka nastavka ove turbulentne sezone prekinute koronavirusom imali su na Gradskom stadionu protiv Varaždina, nažalost još uvijek bez prisustva gledatelja na tribinama, a završio je s uvjerljivom 5:1 pobjedom domaćina. 

-->> [PRIJENOS UŽIVO] Posljednja provjera

Dogovoreno je kako će se utakmica igrati tri puta po 45 minuta, kako bi treneri imali dovoljno vremena priliku dati svim igračima iz kadra.

Sjajnom kombinatorikom Gorica je do vodstva stigla u 11. minuti. Cherif je pokrenuo akciju, odigrao 'dupli pas' sa Sukom, lopta je došla do Golubickasa, koji majstorski proigrava senegalskog napadača i Ndiaye smireno, u poziciji jedan na jedan sa suparničkim vratarom, poentira u mrežu Varaždina.

Prvih 45 minuta završilo je s minimalnim vodstvom Goričana.

Na početku drugog dijela Dambrauskas je napravio samo jednu izmjenu, među vratnice poslao Čovića, umjesto kapetana Kahline, a ubrzo je Gorica i povećala prednost.

Nakon udarca iz kuta s lijeve strane kojeg je izveo Hamad, u gužvi u kaznenom prostoru Jovičić je pucao glavom, a loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Rodin.

Nakon sat vremena igre probudio se i Varaždin, Đurasek je projurio kroz goričku obranu, dobio je odličnu loptu i Čović nije imao previše šanse.

Dambrauskas je od prve minute krenuo s Kahlinom na golu, u posljednjoj liniji obrane bili su Musa, Steenvoorden, Jovičić i Čabraja, u veznom redu Babec, Kalik, Hamad, Suk i Golubickas, dok je u vrhu napada bio Ndiaye. Minute su u ovom susretu dobili još i Mudrinski, Moro, Dvorneković, Čanađija, Špikić, Gadže, Krizmanić, Maslowski, Lovrić, Šroler, Spudić, Kovačić i Išek, koji je u petak produljio svoju vjernost Gorici.

POVRATAK LOVRIĆA

Kristijan Lovrić propustio je prve dvije pripremne utakmice zbog problema s ozljedom, protiv Varaždina se vratio u svom stilu te je potvrdio zašto za njega postoji interes najboljih hrvatskih, ali i brojnih međunarodnih klubova, kao što je to naprimjer turski Galatasaray.

U svojoj prvoj akciji na utakmici, u 77. minuti dvoboja, Lovrić je u svom karakterističnom prodoru po lijevoj strani, izborio se za udarac, a Golubickas je spretno skrenuo loptu u mrežu.

-->> Mladi Litavac ostaje do kraja sezone

Lovrić je prije svog pogotka imao još jedan fantastičan pokušaj iz slobodnog udaraca, kad je čuvar mreže Varaždina krajnjim naporom izvukao loptu iz rašlji i odbio u korner.

U posljednjoj sekundi tog drugog dijela Lovrić se u prilici našao na desnoj strani kaznenog prostora te je topovskim udarcem probio suparničkog vratara.

Konačni 5:1 rezultat postavio je Matija Dvorneković, poslije brzog protunapada kojeg je pokrenuo Maslowski, a sjajnu asistenciju u prazan prostor udijelio je Mudrinski.

Pred Goričanima je sada posljednji tjedan treninga prije nastavka sezone i gostovanja u Koprivnici iduće subote od 18 sati kod Slaven Belupa.

Na ljestvici je turopoljski prvoligaš trenutno na šestoj poziciji 35 bodova, sedam manje od Osijeka koji drži mjesto koje vodi u Europi. 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli