Novosti Sport Događanja

Kuglači Radnika u subotu nastavljaju svoju borbu

01.06.2020. / Damir Žbulj

Hrvatski kuglački savez najavio je nastavak natjecanja u tri najviša razreda ligaških natjecanja.

Prvenstvo  će krenuti 13. lipnja (1. Hrvatska kuglačka liga za žene i muškarce, 1. B Hrvatska kuglačka liga Sjever i Jug te 2. Hrvatske kuglačke lige Sjever, Jug, Istok, Zapad i Centar), a trebalo bi se završiti do kraja mjeseca.

Kuglače velikogoričkog Radnika očekuju još četiri posljednja kola i grčevita borba za opstanak u drugom razredu hrvatskog kuglanja.

U subotu 13. lipnja, kad je dozvoljen nastavak sportskih natjecanja u zatvoreneim prostorima, Radnikovci gostuju na Grmošcici kod Obrtnik Torbara.

U 1. HKL za žene i muškarce do kraja natjecanja ostala su dva kola, a sva prvenstva završavaju s 27. lipnjem, kada će se znati prvaci te predstavnici u međunarodnim natjecanjima.

U muškoj konkurenciji KK Zaprešić je vodeći s 30 bodova, tri više od drugoplasiranog Mertojaka. Za mjesta u europskim kupovima još se bore Bjelovar (19), Grmoščica (18) i Medveščak-1958 (17).

Kod kuglačica je vodeća Mlaka s maksimalna 32 boda osigurana naslov prvakinja. Za preostala tri mjesta u međunarodnim natjecanjima borit će se drugoplasirana Istra (26 bodova), Podravka, Admiral (po 21 bod) i Rijeka (19 bodova).

Svi igrači koji nastupaju moraju imati važeće liječničke preglede sukladno Zakonu o sportu, a natjecanje će se održati bez prisustva gledatelja.

Niželigaška natjecanja zaključena su sa stanjem nakon utakmica odigranih zaključno s 8. ožujka.

"Pozivaju se svi, osobito roditelji, djedovi i bake koji su se bavili kuglanjem i znaju kakav je to prekrasan, zabavan i za djecu zdrav i koristan sport. Dovedite djecu i unuke na kuglanu Radnik, neka djeca probaju kuglati i uvjere se sama u sve navedene ljepote i koristi. Kuglački klub Radnik s nestrpljenjem očekuje mlade kuglačice i kuglače. Sve dodatne informacije mogu vam dati trener Drago (097/632 2847) i trener Ivan (091/519 3244). Vidimo se na kuglani Radnik na Gradskom stadionu, nazovite i slobodno dođite," poruka je iz velikogoričkog kuglačkog kluba Radnik.

Podijeli