Novosti Sport Događanja

Pionirke Gorice treće u Sesvetama, Marija Rimac najbolja vratarka

02.06.2020. / Damir Žbulj

Mlade nogometašice Gorice pod vodstvom trenera Marka Uzelca sudjelovale su ove sezone u Zimskoj malonogometnoj ligi Sesvete te su na kraju zauzele sjajno treće mjesto.

Pionirke Gorice krenule su u natjecanje u studenom prošle godine, a ukupno su odigrale 18 kola.

Istaknula se i Marija Rimac, koja je zaslužila nagradu za najbolju vratarku lige.

"Više od 12 godina radio sam u omladinskom pogonu s dječacima, nikada s djevojčicama tako da nisam znao što mogu očekivati i kako ću se snaći. Sada mogu reći da sam izuzetno zadovoljan. Cure su se jako dobro snašle igrajući protiv ekipa koje treniraju već godinama. Osim toga, vidi se veliki napredak od prošloga ljeta kada smo započeli s radom... "

"Tijekom zime obje selekcije Gorice, kadetkinje i pionirke, odigrale su turnir s dječacima. Muški nogomet je ipak malo čvršći tako da je odlično za njih da odigraju i takve utakmice koje će im pomoći u brzini razmišljanja na terenu," istaknuo je trener Uzelac, koji već skoro godinu dana radi s djevojčicama Gorice.

Kadetska selekcija natječe se u 2. HNLŽ Centar, dok će pionirke još malo pričekati na službene utakmice.

"Imamo odličnih igračica, ali nedostaje nam još djevojčica između 2007. i 2008. godišta kako bismo mogli početi s natjecanjem. Nadam se da ćemo taj cilj ostvariti u nadolazećoj sezoni," dodao je Uzelac.

Sve zainteresirane djevojčice mogu se javiti na broj telefona 099/2646-570 (Darko Blažinčić) ili na adresu elektroničke pošte kluba (info@hnk-gorica.hr).

Podijeli