Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Očekivanja su bila puno veća, nismo bili na zadovoljavajućoj razini

07.06.2020. / Damir Žbulj

Nakon tromjesečne pauze uzrokovane koronavirusom nogometaši Gorice vratili su se prvoligaškim izazovima na gostovanju kod Slaven Belupa. Domaći trener Stipić bio je izuzetno zadovoljan partijom svojih igrača, koji su stvorili nekoliko opasnih situacija pred vratima Kahline.

Strateg Gorice Valdas Dambrauskas nije mogao biti sretan kako je njegova ekipa izgledala na koprivničkom travnjaku, pogotovo nakon što je u pripremnim utakmicama i pobjedama nad Dinamom i Varaždinom nagovijestila kako bi mogla izgledati bolje nego u posljednja dva susreta pod njegovim vodstvom, prije prekida sezone.

Novi trener imao je dovoljno vremena unijeti neke svoje nove ideje i zamisli, no, malo od toga se moglo vidjeti u ovom dvoboju protiv 'Farmaceuta', koji su imali više prilika i koji sigurno mogu biti nezadovoljni što nisu osvojili sva tri boda.

"Bila je teška utakmica za nas, nakon tromjesečne pauze. Mislim da naša partija nije bila na zadovoljavajućoj razini, kako želimo izgledati," priznao je nakon 'nule' u Koprivnici trener Dambrauskas.

"Očekivanja su nakon treninga i pripremnih utakmica bila puno veća, ali nismo imali pravi ritam, napravili smo puno tehničkih neprisiljenih pogrešaka."

U ranoj fazi utakmice teren je morao napustiti mladi litavski reprezentativac Paulius Golubickas, koji je naletio na protivničkog igrača i zbog ozljede glave i loma vilice čaka ga višemjesečni oporavak.

"Meni je to bio šok, kad vidiš svog igrača s takvom ozljedom lica. Siguran sam da cijela situacija nije pomogla. Želimo mu brzi oporavak i da se što prije vrati."

Nada se boljim izdanjima u budućnosti, makar je ovaj rezultat novi veliki udarac na jasno izražene europske ambicije klupske Uprave.

"Mislim kako cijelom društvu, ne samo nogometu, treba malo vremena da se vrati u normalan život. Nogometni treneri nažalost nemaju to vrijeme, ali mi ćemo usvojiti lekcije iz ovog susreta i radit ćemo još napornije. Promijeniti stil i mentalitet ekipe ne može se u jednom danu. Kad bi to bilo moguće svi bismo igrali poput Barcelone!"

Već u četvrtak je na rasporedu gostovanje u Zaprešiću.

"Moramo imati više ritma na travnjaku, moramo bolje dodavati loptu, bolje surađivati. Ovo nije bila predstava kakvu smo očekivali, pogotovu u drugom poluvremenu kad smo gubili posjed nakon nekoliko dodavanja. Moramo se veseliti idućoj utakmici, vrijeme više ne možemo vratiti. Moramo naporno trenirati i pripremiti se za Inter."

U nedjelju Osijek ima kod Lokomotive priliku dodatno povećati prednost ispred Goričana, koje nakon utakmice s Interom čeka gostovanje u Gradskom vrtu, prije nego na velikogorički stadion dođe Dinamo.

Podijeli