Novosti Sport Događanja

Ljetno kino na otvorenom: Od sutra vas pod vedrim nebom čekaju blockbusteri, komedije i animirani

09.06.2020. / Petar Brnada

U sklopu „Goričkih večeri 2020.“ svake srijede, za sve ljubitelje sedme umjetnosti Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira LJETNO KINO na otvorenom. U Parku dr. Franje Tuđmana prikazivat će se hollywoodski blockbusteri, animirani sinkronizirani filmovi i komedije. Projekcije su zakazane za 18:30 i 20:30 sati.

Večernji ambijent gradskog parka pod vedrim nebom, filmski hitovi i slobodan ulaz dovoljno su dobar razlog za dolazak.

U slučaju lošeg vremena projekcije će se održati u Dvorani Gorica, a najbolja stvar je što je ulaz slobodan.

Evo i rasporeda!

- SRIJEDA, 10. 6. -

18:30

NEVJEROJATNA PRIČA O DIVOVSKOJ KRUŠKI / The Incredible Story of the Giant Pear; animirani, sinkr.; trajanje: 80'; režija: Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam

Najbolji prijatelji, slon Sebastijan i mačka Prugica, žive sretno u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi bocu s porukom u kojoj njihov omiljeni gradonačelnik Đibi javlja da je zaglavljen na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti. Sjeme koje pronađu u boci izrast će u divovsku krušku, a kruška će postati brod s kojim će se zaputiti u uzbudljivu avanturu spašavanja Đibija! Film obiluje pozitivnim porukama za najmlađe gledatelje, ohrabrujući ih na domišljatost, upornost i prevladavanje strahova.

20:30

JOKER / Joker; krimi, triler; 15; trajanje: 122'; režija: Todd Phillips; uloge: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, izuzetno inteligentan supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima.

Film je dobitnik 2 Oscara i još 92 drugih filmskih nagrada te 199 nominacija.

- SRIJEDA, 17. 6. -

18:30

ČAROBNJAKOVA PRIČA / Wizard Tale: Here Comes the Grump

animirani, sinkroniziran; trajanje: 97'; režija: Andrés Couturier

Čarobna obiteljska avanturistička priča koja prati dječaka po imenu Terry u živopisnom kraljevstvu Groovynham. Zli čarobnjak Grump bacio je čaroliju mraka na zemlju te tako sreću i smijeh pretvorio u stvar prošlosti. Terry krene u potragu za čarolijom koja će ponovno vratiti sunce i sreću u njihovo kraljevstvo.

20:30

PLIVAJ MUŠKI / Sink or swim

komedija; 12; trajanje: 122'; režija: Gilles Lellouche; uloge: Noée Abita, Mathieu Amalric, Jean-Hugues Anglade

Upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o grupi četrdesetogodišnjih muškaraca, svi u krizi srednjih godina, koji odluče formirati prvi klub sinkroniziranog plivanja – za muškarce. Usprkos skepticima i ismijavanju, trenirani od šampionke, grupa muškaraca kreće na nevjerojatnu avanturu i put na kojem će otkriti mnogo jedni o drugima.

- SRIJEDA, 24. 6. -

18:30

MOJE NEOBIČNO LJETO S TESS / Mijn bijzonder rare week met Tess

obiteljski, komedija, avantura; titl.; trajanje: 80'; režija: Steven Wouterlood; uloge: Jennifer Hoffman, Hans Dagelet, Terence Schreurs

Kao najmlađe dijete u obitelji, Sama stalno proganja pomisao da bi mogao ostati posve sam. Tijekom ljetnih ferija koje provodi s obitelji počinje trenirati za predstojeću „samoću“. Sve dok na plaži ne upozna neobičnu i nekonvencionalnu Tess koja mu pokazuje da mora uživati u sadašnjosti, a ne brinuti oko onoga što će tek uslijediti. Tess ima veliku tajnu i odlučila je kako joj samo Sam može pomoći ostvariti što je naumila. Zajedno se upuštaju u nezaboravnu ljetnu avanturu punu odvažnih i nesvakidašnjih zgoda.

20:30

ODMETNICI / Renegades

akcijski triler; 12; trajanje: 105'; režija: Steven Quale: uloge: Sullivan Stapleton, J.K. Simmons, Charlie Bewley

Pratimo priču o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemu na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.

Scenarist i producent filma je slavni Luc Besson, a film je snimljen na lokacijama u Hrvatskoj – Zagrebu, Karlovcu, Ogulinu, Humu u Istri, na Lokvarskom jezeru, a nama najzanimljivije da je jedna od lokacija bilo i naše jezero Čiče.

Podijeli