Novosti Sport Događanja

Kiki se vratio, Mudrinski dokrajčio Inter prvim golovima u dresu Gorice!

11.06.2020. / Damir Žbulj

Županijski derbi u Zaprešiću završio je rezultatski uvjerljivom pobjedom Gorice, ali konačnih 0:3 možda i nije u potpunosti realan ishod, iako su Goričani bili puno uvjerljiviji u nastavku, a imali su i čak 19 udaraca prema vratima domaćina.

Utakmicu su prelomili golovi Ognjena Mudrinskog, srpskog napadača koji je uoči utakmice produljio ugovor do kraja sezone, a koji je s klupe donio ono što je Gorici nedostajalo na travnjaku, efikasnost i sigurnu realizaciju.

Prvo poluvrijeme bilo je gotovo za zaborav, istaknuo se tek solidan pokušaj povratnika Kristijana Lovrića u finišu prvog dijela, no, Matković je dobro reagirao.

U otvaranju dvoboja, koji je kasnio zbog problema s opremom vratara domaćih, bila je potrebna intervencija VAR sudaca. Gledalo se ima li kaznenog udarca za Inter nakon starta Babeca na Mazaloviću. Glavni sudac Vidulin odlučio je kako nema govora o penalu.

Sve najvažnije dogodilo se u nastavku susreta, koje je ponudilo puno više akcije na obje strane terena.

Prvo je zaprijetio Lovrić dalekometnim udarcem, nakon njega je Steenvoorden bio jako blizu pogotka, poslije kornera Čabraje i udarca glavom stopera Gorice, međutim, ponovno je sjajno intervenirao čuvar mreže Žutih.

Čak niti sjajni Matković ništa nije mogao u 53. minuti, kad je Lovrićev karakteristični snažni pokušaj iskosa s lijeve strane u vlastitu mrežu skrenuo van Bruggen!

Imao je desetak minuta kasnije Lovrić još jednu odličnu priliku, ali je lopta otišla milimetrima od okvira gola.

Možda i ključni trenutak dogodio se u 68. minuti. Odličnu akciju Intera 'začinio' je Bosec, njegov ubačaj pronašao je glavu Ivana Mamuta, Kahlina nije imao šanse, ali lopta od travnjaka odlazi u vratnicu. Ubrzo je kapetana Gorice dobro testirao i Grgić, snažnim pokušajem s ruba kaznenog prostora...

Moguće kako bi izjednačujući pogodak promijenio tijek utakmice.

Međutim, trener Dambrauskas zamjenama je promijenio ritam utakmice i u završnici su Dvorneković, Mudrinski i Čanađija, koji su ušli s klupe, osigurali desetu ovosezonsku pobjedu Goričana.

Dvoboj je prelomio prvi pogodak Mudrinskog u dresu turopoljskog prvoligaša, nakon što je Dvorneković majstorski sačuvao loptu na desnoj strani, pronašao Čanađiju, a njegov udarac je srpski centarfor spretno skrenuo u domaću mrežu.

Srbin je nekoliko minuta kasnije zatresao i okvir gola, a kod trećeg pogotka je glavom sjajno poentirao, poslije fantastičnog prodora i ubačaja Dvornekovića.

Inter je u sudačkoj nadoknadi, kad je već pala koncentracija gostima, mogao do počasnog pogotka. Komnen Andrić je bio u savršenoj prilici, ali je traljavim udarcem omogućio Kahlini još jednu paradu.

Inter nastavlja nizati poraze i novim je porazom još jedan korak bliže ispadanju u drugoligaško društvo. Gorica i dalje u teoriji ima šanse za osvajanje petog mjesta i plasman u Europu, a za nastavak tih ambicija ambicije ključno će biti gostovanje u idućem kolu, u srijedu kod Osijeka u Gradskom vrtu, sasvim izgledno i uz navijače na tribinama, nakon nove faze popuštanja epidemioloških mjera borbe s koronavirusom.

Goricu nakon toga čeka domaći okršaj s Dinamom pa dvoboj s Rijekom na Rujevici, prije nego na Gradski stadion dođe Hajduk. Pakleni ritam za trenera Dambrauskasa i njegove nogometaše.

Tomislava Ivkovića i dalje čeka grčevita borba za opstanak, u utorak Inter igra veliki derbi začelja s Prelecovom Istrom 1961.


NK Inter-Zaprešić: Van Bruggen, Savić, Grgić, Bosec, Mlinar (Marasović 82'), Mazalović (Zamori 64'), Vego (Mitrović 64'), Postonjski (Petrović 82') Conev (Andrić 46'), Mamut. Trener: Tomislav Ivković

HNK Gorica: Kahlina, Musa Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec, Maslowski (Čanađija 74'), Hamad (Dvorneković 58'), Suk (Mudrinski 74'), Lovrić (Špikić 85'), Ndiaye. Trener: Valdas Dambrauskas.

Podijeli