Novosti Sport Događanja

Sad su na redu Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk: Moramo se veseliti tim izazovima

11.06.2020. / Damir Žbulj

Gorica je upisala prvu prvenstvu pobjedu nakon povratka poslije koronakrize. partija u Koprivnici bila je slaba, no, u Zaprešiću protiv slabijeg suparnika poput Intera bilo je dovoljno nekoliko dobrih poteza kako bi se stiglo do uvjerljive pobjede.

Nakon odrađene suspenzije vratio se Kristijan Lovrić, kojemu je na kraju upisan 12. pogodak sezone.

-->> Kiki se vratio, Mudrinski dokrajčio Inter prvim golovima u dresu Gorice!

Sjajno je reagirao i Ognjen Mudrinski, prvim golovima u goričkom dresu u HT Prvoj ligi.

"Očekivali smo tešku utakmicu, pogotovo nakon što smo vidjeli Inter u prošlom kolu kod Hajduka. Bili su dobro organizirani u obrani i bilo je stvarno teško prije nego je prva lopta ušla u mrežu."

"Nije bilo lako preuzeti kontrolu nad utakmicom, pogotovo u prvih 15-20 minuta, ali nakon toga smo se ipak nekako počeli oslobađati, igrati s više posjeda, kontrole i ritma. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo važno da bi se moglo dogoditi sve ono u drugom, jer tu smo shvatili da možemo. Držali smo loptu prilično dobro u nekim trenucima prvog dijela, ali nismo uspjeli ulaziti u zadnju trećinu i nekim golom 'otvoriti' obranu Intera. Kad igraš protiv momčadi koja se brani s petoricom otraga, koja je dobro organizirana, moraš zabiti gol i nakon toga možeš puno mirnije igrati ono što želiš. Sretan sam zbog mentaliteta koji su pokazali moji igrači, jer čak ni nakon što su zabili gol nisu se povlačili, željeli su i tražili drugi gol, treći..."

"Zadovoljniji sam nego nakon utakmice u Koprivnici, imali smo bolji ritam i bolju kontrolu lopte. Bilo je nervoze, pogotovo prije nego što smo zabili. Na poluvremenu smo vjerovali da ćemo postići taj pogodak i nakon toga je bilo lakše," poručio je trener Dambrauskas.

Lovrić je zaslužio pohvale, vidljivo je koliko je važan za igru Gorice.

"Nema puno igrača poput njega. Jako je dobar, radi razliku na terenu i može iz ničega napraviti nešto. Veliki je hendikep za ekipu kad on nije u igri. Sretan sam da je spreman, što je tako dugo izdržao na travnjaku. Mogao je postići još nekoliko golova."

Već u srijedu na rasporedu je gostovanje u Osijeku, prije nego iduće subote na Gradski stadion dođe Dinamo.

"Moramo se veseliti idućim izazovima. Čekaju nas idući tjedan dva velika okršaja, u srijedu u Osijeku i u subotu doma protiv Dinama."

Uloga igrača s klupe u ovom je dvoboju bila presudna. Sjajan je bio Matija Dvorneković, koji je ušao umjesto indisponiranog Hamada, Čanađija je sve bliže povratku u punu spremu, a Mudrinski je pokazao kako ima izuzetnog napadačkog potencijala.

Posebno je razveselio ulazak mladog Darija Špikića, domaćeg dečka iz Kurilovca, koji je prije prekida teško ozlijedio koljeno, no, uspješno se oporavio i u završnici sezone Dambrauskas će imati još jednu ofenzivnu opciju, pogotovo nakon što je Golubickas zaključio sezonu.

"U prošloj utakmici igrači s klupe nisu uspjeli podići našu igru, ali jasno je da oni ulaze sa svrhom. Ako sustav ne funkcionira, igrači koji ulaze moraju unaprijediti taj sustav. Srećom, ovoga puta su ti igrači malo bolje razumjeli kako i što želimo igrati, ofenzivno i defenzivno, i na kraju su donijeli rezultat. Imali smo danas 22 igrača na raspolaganju, jako sam sretan što u svakom trenutku mogu bilo kojeg od njih uvesti u igru."

"Imamo dobru ekipu igrača, proširili smo kadar, svi su spremni i pogotovo nakon ove pobjede s optimizmom gledamo na iduće utakmice. Moramo uzeti ono pozitivno iz naše predstave i potruditi se da to nije bilo samo u ovoj utakmici i da to ponavljamo u budućnosti. Što je prije moguće vratit ćemo se treninzima i pokušat ćemo eliminirati naše nedostatke," istaknuo je još jednom litavski strateg pa zaključio:

"Moramo ići prema naprijed, moramo razumjeti što je nogomet kakav želimo igrati, kojim linijama želimo dodavati, gdje se otvarati... Za to je potrebno vrijeme i zajedničke utakmice. Što duže budemo zajedno, bit ćemo sve bolji."

"Ne treba nam nikakva euforija. Od siječnja do sad, dakle u šest mjeseci, dobili smo samo dvije utakmice. OK, tri mjeseca nije se igralo zbog korone, ali to je činjenica. Dvije pobjede u šest mjeseci! Idemo mi korak po korak!"

Podijeli