Novosti Sport Događanja

Goričani se napunili samopouzdanjem: Možemo igrati kako 'Bog zapovijeda'

12.06.2020. / Damir Žbulj

Pobjeda nad Interom rezultatski je bila uvjerljiva, no, trebalo se u Zaprešiću itekako izboriti za sva tri boda.

Zato je i slavlje nakon utakmice bilo posebno intenzivno...

Mrežu je početkom drugog poluvremena načeo Kristijan Lovrić, uz pomoć domaćeg stopera Van Bruggena, a konačnih 0:3 postavio je Ognjen Mudrinski, sa svoja prva dva gola u dresu Gorice, na asistencije Čanađije i Dvornekovića, koji su također u igru ušli s klupe. 

"U prvom poluvremenu bilo je dosta teško, iako to možda i nismo očekivali, budući da je na njihovim leđima ipak puno veći pritisak zbog te borbe za ostanak. I sunce je bilo snažno, nije bilo lako igrati, ali kako nama, tako i njima..."

"Međutim, u drugom poluvremenu smo pokazali da smo kvalitetni, da možemo igrati kako Bog zapovijeda i sretni kući odnosimo tri boda," rekao je Lovrić, kojem je to 12. prvenstveni pogodak sezone i trenutno je treći strijelac HT Prve lige. Oršić i Čolak postigli su isti broj golova, Caktaš ima jedan više, a na vrhu je Mirko Marić sa 17 zgoditaka. Upravo je Osijek idući suparnik Goričana, u srijedu u Gradskom vrtu od 21.05 sati.

"Dobro će nam ovo doći i po pitanju samopouzdanja uoči Osijeka. Smatram da i tamo moramo ići na pobjedu. Kako god bilo, borba za Europu se i dalje nastavlja, nismo odustali od nje, od tog petog mjesta. Potući ćemo se sa svakim pa kako nam dragi Bog da!"

Prije pobjede nad Interom, pod vodstvom trenera Dambrauskasa, turopoljski prvoligaš svladao je Istru 1961, remizirao s Varaždinom i Slaven Belupom i izgubio od Lokomotive.

Utakmica u srijedu s izravnim konkurentom za Europu odredit će ambicije Gorice u završnici sezone.

"Bitno je da smo uspjeli pobijediti. Posljednje tri utakmice bili smo bez pobjede i zato će nam ovo puno značiti za samopouzdanje, pogotovo zato što i u sljedećoj utakmici gostujemo, ovoga puta kod Osijeka. Ovo što smo odigrali protiv Intera bila je dobra uvertira, odigrali smo puno bolju utakmicu nego u Koprivnici protiv Slaven Belupa, cijelo vrijeme smo dominirali i na kraju zasluženo pobijedili," naglasio je srpski napadač.

Goricu nakon Osijeka čeka domaći okršaj s Dinamom pa gostovanje u Rijeci i utakmice na Gradskom stadionu s Hajdukom.

"Čeka nas u srijedu pravi mali derbi, gledajući pozicije na tablici, ali ne treba zasad previše pričati o tome. Imamo pet dana ispred sebe, prije svega se treba dobro odmoriti i osvježiti, a naravno da će stručni stožer napraviti i dobru analizu, da će nas maksimalno pripremiti. Mi nećemo odstupati od naše igre, pokazali smo to u prijateljskim utakmicama, ali i sad protiv Intera. Želimo igrati napadački nogomet, na gol više, i taj naš mentalitet nećemo mijenjati!"

Podijeli