Novosti Sport Događanja

Senzacionalan poraz neprikosnovenih vladara MNL Turopolja i Posavine, Drnek iznenadio Mraclin

14.06.2020. / Damir Žbulj

Fantastično je bilo otvaranje novog izdanja Malonogometne lige Posavine i Turopolja, koja je na sjajni travnjak SRC Zvrnik u Buševcu privuklo velik broj gledatelja, željnih sportskih nadmetanja, ali i druženja i dobre zabave, nakon popuštanja mjera obrane od koronavirusa.

Nadamo se kako će epidemiološka situacija i dalje biti odlična i kako će se u sportskim natjecanjima moći uživati i u narednim tjednima i mjesecima.

Najveća senzacija prvog kola bio je poraz Kuča, neprikosnovenog vladara ovog nadmetanja, ekipe koja je slavila u svih dosadašnjih pet izdanja MNLTiP.

U povijest se tako upisala ekipa Novog Čiča, koja je uz sjajne obrane svojih vratara stigla do 2:1 pobjede nad braniteljima naslova.

Bogati program otvoren je kvalifikacijskom utakmicom u kojoj je Vukovina s 3:0 nadigrala Ščitarjevo i tako izborila svoje mjesto u nastavku natjecanja.

Pobjednički niz nastavljen je i slavljem nad Lazinom Čičkom, identičnim rezultatom.

Sjajnu partiju pružio je i domaćin Buševec, debitant u ligi, koji je s 5:1 deklasirao Čičku Poljanu.

Kosnica je također bila uspješna u svom prvom nastupu, a na krilima Ferenčaka je s 3:1 dobila Bukevje.

Drnek i Orle su ove godine spojeni u jednu ekipu, a jedan pogodak u samom finišu utakmice bio im je dovoljan za iznenađujuću pobjedu nad favoriziranim Mraclinom.

Turopolje je u mrežu Veleševca u drugom poluvremenu 'utrpalo' četiri komada, dok je u golijadi sa sedam pogodaka Gornje Podotočje svladalo Jagodno rezultatom 4:3.

Malonogometna liga Turopolja i Posavine nastavlja se iduće subote, 20. lipnja, u Mraclinu. Drugo kolo otvaraju domaćin i Veleševec, Vukovina igra protiv Jagodnog, derbi igraju Lazina i Poljana Čička, snage će odmjeriti Kosnica i Buševec, a slijedi okršaj Turopolja i Bukevja. Drnek očekuje veliki izazov protiv Novog Čiča, dok će se Kuče na pobjedničke staze pokušati vratiti protiv Gornjeg Podotočja.

Podijeli