Novosti Sport Događanja

Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom

14.06.2020. / Juraj Odrčić

Na Tijelovo u gradu Velikoj Gorici 2020. svetu misu ispred župne crkve Navještenja BDM predslavio je i nadahnutu propovijed izrekao kapelan ove župe vlč. Toni Potrebić. U propovijedi je naglasio kako je Crkva poput zaručnice. Kao što dvoje mladih iz ljubavi ulazi u sakramentalni brak tako se nama Bog u euharistji darovao iz ljubavi. Koncelebrirali su svi velikogorički župnici - vlč. Dragutin Kujavec župnik župe sv. Petra i Pavla, vlč. Luka Brešić župnik župe bl. Alojzija Stepinca i župnik župe Navještenja BDM Norbert Ivan Koprivec uz asistenciju bogoslova župe Mateja Zakanya.

Nakon mise vjernici su se svjedočeći vjeru u procesiji uputili do kapelice svetog Lovre u središtu starog gradskog centra, a zatim preko Trga Stjepana Radića do župne crkve sv. Petra i Pavla gdje je ovogodišnja Tijelovska procesija za euharistijskim Isusom završila.

Uz brojne vjernike u procesiji su sudjelovali ministranti župe Navještenja te puhački orkestar velikogoričkih vatrogasaca.

Galerija slika

Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom Večernjom procesijom na Tijelovo vjernici prošli gradom

Podijeli