Novosti Sport Događanja

Susjeda vikanjem omela lopova u krađi, tjedan obilježile čak četiri krađe u trgovinama

19.06.2020. / Petar Brnada

Na kuću u Selnici Ščitarjevskoj u srijedu se namjerio nepoznati lopov koji nije računao da će ga u grabljenju plijena omesti obližnji susjedi.

Naime, oko 17:45 sati lopov je provalio u kuću 31-godišnjeg muškarca i to tako da je obio balkonska vrata, no nakon što je ušao u kuću primijetila ga je susjeda koja je počela vikati pa je brže-bolje iskočio van iz kuće te pobjegao u nepoznato.

-Zavlačenjem podesnog alata između krila i okvira balkonskih vrata ista je uspješno obio ušavši u kuću, no primijetila ga je susjeda koja je počela vikati, što ga je omelo u pokušaju krađe, te je nestao bez da je išta otuđio- potvrdio nam je inspektor Nikica Ljubanović.

U večernjim satima 15. lipnja, u vremenu od 22 do 23:45 sati u Vukomeričkoj ulici pokušali su ukrasti traktorsku kosilicu (samohodnu kosilicu) u vlasništvu poduzeća Dalekovod. Nepoznati počinitelj je prikladnim alatom presjekao žičanu ogradu, došao do te kosilice koju je stavio u pogon pomoću ključa kojeg je našao u bravi iste, te se odvezao do mjesta gdje je ostavio kosilicu, pa se udaljio s tog mjesta bez da je kosilicu naposljetku ukrao.

U proteklih tjedan dana zabilježene su čak četiri krađe artikala u trgovinama. U dva slučaja radilo se o prehrambenim artiklima, dok je u slučaju preostale dvije krađe bilo riječ o krađi parfema iz parfumerija. U slučaju krađe parfema, novčani cenzus prelazi tisuću kuna, pa se slučaj progoni po službenoj dužnosti.

Jedna krađa dogodila se 18. lipnja oko 13 sati u Bipi u Zagrebačkoj ulici, gdje je nepoznati počinitelj prišao polici i iskoristio trenutnu odsutnost djelatnica, otuđivši ukupno tri parfema marke Paco Rabbane One Million, te je držeći ih u rukama istrčao iz Bipe, udaljivši se u nepoznato. Šteta iznosi 1.200 kuna.

Potom je 17. lipnja, popodne oko 16:25 sati u trgovini DM na Trgu Stjepana Radića, nepoznati počinitelj otuđio čak osam parfema, s time da je tom prilikom, još dok se nalazio u trgovini, sa parfema skinuo zaštitne kodove, iste spremivši u donji dio trenirke, te je prošao pored blagajne bez da je iste platio. Kako doznajemo iz PP Velika Gorica, tom prilikom nastala je šteta od 4.300 kuna.

-U ovim slučajevima, ako se utvrde počinitelji, a s obzirom da je vrijednost veća od 1000 kuna, biti će podnesene kaznene prijave, odnosno posebna izvješća nadležnom kaznenom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Što se tiče krađe prehrambenih artikala, vrijednost je ispod 1000 kuna, te je u ta dva slučaja došlo do utvrđivanja počinitelja, čiji su podaci predani oštećenim trgovinama koje temeljem toga mogu pokrenuti daljnji privatni spor protiv tih osoba. Međutim, kako su predmeti vraćeni, pretpostavlja se da najvjerojatnije neće doći do pokretanja privatne tužbe od strane samih trgovina- rekao nam je inspektor Ljubanović.

Podijeli