Novosti Sport Događanja

Sjajni plesači iz VEGA-e ponovno ugrabili medalju na međunarodnom online natjecanju!

22.06.2020. / Petar Brnada

Ove nedjelje održano je još jedno međunarodno online natjecanje u akrobatskom rock 'n' rollu na kojemu su mladi plesači iz SPK Vega uz vodstvo svog trenera još jedanput potvrdili svoju kvalitetu!

U ovo doba kada još uvijek nije moguće organizirati dvoranska natjecanja na svjetskoj razini, Ukrajinski savez, uz podršku Svjetske rock 'n' roll konfederacije, organizirao je još jedno međunarodno natjecanje online na live platformi You Tube kanala.

Gotovo tristo natjecatelja iz dvanaest država borilo se za naklonost međunarodnih sudaca koji su imali zadatak ocijeniti najbolje od najboljih.

-Kako je na ovom natjecanju bilo više sudionika, sama konkurencija je bila na još višoj razini. Naime, svaki klub sudjeluje s najboljim članovima, pa je tako Vega imala pet natjecatelja koji su se borili za što bolji plasman- pojasnio nam je Vegin trener Tomislav Odžić.

Vita Tot je prvi puta izašla iz okvira formacije i otplesala solo koreografiju s kojom je osvojila visoko peto mjesto.

Lara Ištvanek i Martin Vuglenović plasirali su se na šesto mjesto, dok su Ema Tot i Andrija Fabijančić ponovno osvojili broncu u kategoriji juveniles (mlađi juniori).

-Ovo je lijep kraj ove sezone koja je, zbog koronakrize, bila najteža do sada. Oduvijek smo imali članove koji su bili u svjetskom vrhu pa tako i sada. Bilo bi nam draže da su postignuća ostvarena u prepunoj dvorani nekog svjetskog grada, no i ovakvo online natjecanje naš rad i naše članove pozicionira u vrh akrobatskog rock 'n' rolla u svijetu. Duboko se nadam da će se situacija smiriti u drugom dijelu godine  i da ćemo svoje snage moći odmjeriti na svjetskom kupu. Sada nam slijedi pauza do 17. Kolovoza, a onda krećemo punom parom s treninzima i upisom novih članova- poručio je trener Odžić, svima poznatiji kao Tomo Vega.

Podijeli