Novosti Sport Događanja

Riječani prijete: Lijek za sve bila bi pobjeda nad Goricom

25.06.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u 31. kolu HT Prve lige gostuju kod Rijeke, ekipe protiv koje su izgubili tek na početku svoje prvoligaške avanture. Nakon toga zaredali su s pet pobjeda, dok je posljednji međusobni dvoboj završio bez postignutih golova.

-->> Nastaviti niz protiv Rijeke: Vjerujem u ono što radimo

Riječani jako dobro znaju kakva ih utakmica čeka u petak od 18.55 sati.

U zadnje tri utakmice upisali su dva remija, s Varaždinom i Lokomotivom, dok su u prošlom kolu poraženi od Slaven Belupa, čime su kompromitirali svoju borbu za drugu poziciju i ulazak u kvalifikacije Lige prvaka.

Okršaj s Goricom im je od izuzetne važnosti...

"Zadovoljan sam kako smo izgledali, a najbolji lijek za poraz je iduća pobjeda. Gorica je jedna jako dobro organizirana ekipa, agresivni su, pogotovo u veznom redu.

"Ima brzinu u napadu, ima u svojim redovima Lovrića, koji u svakom trenutku može nešto 'izmisliti'."

"Bitno mi je da vidim svoje igrače da su 'gladni' uspjeha, jer nas je poraz u prošlom kolu dotukao. Želimo pokazati malo više hrabrosti, malo više rizika i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, u dobro atmosferi, doći do slavlja. Valjda će nas jednom sreća i nagraditi," istaknuo je Simon Rožman, trener Rijeke.

Gorgon i Halilović nemaju pravo nastupa zbog kartona, Štefulj je ozlijeđen, a Raspopović i Tomečak su u treningu i očekuje se njihov skori povratak, kao i Capana i Smolčića.

"Nadam se da će normalno nastaviti s povratkom i onda ćemo imati dodatna rješenja za iduće utakmice."

"Igračima treba dati podršku, jer odlično rade. Bili su samokritični nakon poraza u Koprivnici, ali vjerujem da će nas uskoro rezultat nagraditi. Vidi se njihova želja, vidi se puno trke, sigurno nisu svi u vrhunskoj formi, ali napornim radom sve će sjesti na svoje mjesto. Moramo obraniti svoj dom, Rujevicu, i nadam se još jednoj dobroj partiji," naglasio je mladi slovenski nogometni stručnjak.

Veznjak Stjepan Lončar nada se slavlju, prvom protiv Gorice nakon praktički dvije godine.

"Lijek za sve slabe rezultate u posljednja tri kola bila bi pobjeda nad Goricom. To je jedino što nas zanima! Gorica je dobra ekipa i neugodan protivnik za nas u ove dvije sezone. Čeka nas tvrda i neizvjesna utakmica, ali očekujem da ćemo od prve minute ući s pobjedničkim gardom i da se ovdje na Rujevici ipak nas nešto pita. Nadam se kako ćemo ući u utakmicu prema dogovoru, što prije zabiti pogodak i pobijediti. Nadam se dobrom rezultatu, to je jedino što nas spašava," istaknuo je Lončar.

U preostalim utakmicama u četvrtak Prelecova Istra dočekuje Lokomotivu, veliki derbi začelja igraju Varaždin i Inter-Zaprešić. Hajduk je u petak domaćin Slaven Belupu, dok u subotu Osijek gostuje kod Dinama, koji je već proslavio novi naslov prvaka.

 

Podijeli