Novosti Sport Događanja

Provalili u knjižnicu i opelješili blagajnu, a iz kuće u D. Lomnici odnijeli 10 000 kuna u zlatu i srebru

26.06.2020. / Petar Brnada

Na velikogoričkom području u proteklih tjedan dana zabilježene su čak tri značajnije provale, a na meti se, uz obiteljske kuće, našla i knjižnica na Galženici.

Kako smo jutros doznali u PP Velika Gorica, provala u knjižnicu počinjena je tijekom produženog vikenda, u periodu od 20. do 23. lipnja.

Tamo je za sada nepoznati lopov obio prozor na prizemnom dijelu knjižnice, pa zatim ušao u objekt te izvršio krađu 870 kuna gotovog novca koji se nalazio u blagajni.

Uz provalu u Čičkoj Poljani o kojoj smo izvijestili još početkom tjedna zbog koje su vlasnici ostali bez nešto manje od 200 000 kuna, zabilježena je još jedna provala koja se dogodila u Donjoj Lomnici.

U kuću 62- godišnjakinje koja se nalazi u Miklaušićevoj ulici provaljeno je 21. lipnja u vremenu od 7 do 10 sati prilikom čega je također nepoznati lopov otuđio veću količinu raznovrsnog nakita.

-Počinitelj je polomio uložak brave, ušao u kuću, djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu nakita od žutog i bijelog zlata kao i srebrnog nakita, nakon čega se udaljio u nepoznato- rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović dodavši da je riječ o šteti od 10 tisuća kuna.

U proteklih sedam dana, od 20. do 26. lipnja na postajnom području Velika Gorica zabilježena su 23 raznorazna događaja. Evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih se njih pet progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen privatnom tužbom.

Unatrag tjedan dana zabilježeno je i jedno obiteljsko nasilje te devet prometnih nesreća.

Podijeli