Novosti Sport Događanja

Četvrto domaće slavlje nad Hajdukom u nizu: Goričani nadigrali nemoćne Splićane

30.06.2020. / Damir Žbulj

Kad bi barem Hajduk gostovao u Velikoj Gorici svaki tjedan! Već četvrti put u nizu Splićani su došli puni nade na naš Gradski stadion i četvrti put teren napuštaju pognutih glava, kao da im nije jasno što im se to ponovno dogodilo.

Ovaj put su stigli u misiji borbe za drugu poziciju, plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka, no, Gorica je i ovaj put, sjajnom 3:1 pobjedom,  pokazala kako je možda ona zaslužila mjesto koje iduće sezone vodi u europska natjecanja.

A čak niti Lovrić nije zabio...

Od prve minute je bilo jasno kako Hajduk na velikogoričkom travnjaku nema što tražiti. Istina, trener gostiju Igor Tudor nije na raspolaganju imao nekoliko standardnih prvotimaca, međutim, ponovno njegova momčad nije izgledala kao da se bori za titulu hrvatskog viceprvaka...

Prilike su se redale ispred gola Posavca i bilo je pitanje vremena kad će kapitulirati. Dogodilo se to 18. minuti, kad je Čabraja ubacio, Suk dobro pucao, a nakon odbijene lopte Cherif Ndiaye sjajno pronalazi Hamada, koji smireno pogađa u mrežu.

Imao je Hamad nekoliko minuta kasnije još jednu izvrsnu priliku, a na isteku prvih pola sata Eduok je udarac Suka izbio s gol linije.

Zasluženo je Gorica povećala prednost u finišu prvog poluvremena. Novi centaršut Čabraje prebacio je Jovičić na drugu vratnicu, gdje nitko nije pazio na Joeyja Suka. Nizozemski veznjak nije imao milosti...

Pogreška Jovičića u sudačkoj nadoknadi poslije koje je Jakoliš smanjio zaostatak apsolutno nije imala utjecaja na događanja na travnjaku u nastavku dvoboja. Goričani su izašli na teren željni novih golova i bodova, a to su u konačnici i ostvarili.

Odmah početkom drugog dijela Anthony Kalik, bivši igrač Hajduka koji na Poljudu nije dobio pravu šansu, kao brojni drugi nogometaši, oduzeo je jednu loptu na sredini terena, sjurio se prema gostujućem kaznenom prostoru i sjajno uposlio Cherifa. Senegalski napadač je u prošlom kolu zabio za pobjedu nad Rijekom i tako prekinuo sedmomjesečni post, a sad je zabio i drugu utakmicu u nizu...

Nakon što je Gorica ponovno otišla na dva gola razlike bilo je jasno kako Hajduk niti u ovom gostovanju na Gradskom stadionu neće osvojiti niti bod, iako je do kraja bilo još puno vremena.

Jednostavno, odnos snaga na travnjaku bio je takav da se Tudor i njegovi nogometaši nisu imali čemu nadati.

Priliku je u posljednjih 20 minuta dobio i Matija Dvorneković, kojem je ovo bio 150. nastup u dresu Gorice, a prije početka utakmice dobio je i prigodni poklon.

Sigurna 3:1 pobjeda bila mu je najljepši dar, a već po običaju proslavila se nova pobjeda tradicionalnom i zasluženom pjesmom u svlačionici.

 

Navijači su na kraju burno pozdravili novi uspjeh nad Hajdukom, novu pobjedu Dambrauskasove Gorice, nažalost, ponovno bez pridržavanja propisanih epidemioloških mjera. Zapadna tribina bila je gotovo u potpunosti ispunjena, iako je službeni podatak da je na utakmici bilo 1700 gledatelja, a ponovno nije bilo nikakvog razmaka među posjetiteljima, baš kao što je to i na ostalim prvoligaškim utakmicama.

Turopoljski prvoligaš stigao je 12 prvenstvenom pobjedom na 46 bodova, samo šest manje pod petoplasirane Rijeke, koja u srijedu gostuje kod Osijeka.

Javlja li se to kod Dambrauskasa i njegovih nogometaša ponovno san o Europi?

Ostalo je do kraja još četiri kola, a idući izazov je u subotu u Puli kod Prelecove Istre, koja je teško stradala u Koprivnici. 

Podijeli