Home Izdvojeno Božinović S POT-om: Tradicija Turopolja međunarodni je potencijal!

Božinović S POT-om: Tradicija Turopolja međunarodni je potencijal!

PODIJELITE

Tri dana do izbora u Veliku Goricu stigao je nositelj liste HDZ-a u 6. Izbornoj jedinici, potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Ugostila ga je Plemenita općina Turopoljska koja ga je upoznala s radom, a njegovi članovi proveli, kratko ali detaljno, kroz razne faze povijesnog razvoja, ali i izazove s kojima se nose i susreću. Jedno od glavnih pitanja koje muči plemenitaše jest ono o povratu zemljišnih zajednica, rak rana s kojoj se u koštac do sada još nije uhvatila ni jedna Vlada iako je u Hrvatskom saboru bilo već nekoliko inicijativa i rasprava na spomenutu temu.

Božinović je razgledao i Muzej Turopolja, u pratnji ravnateljice Margarete Biškupić, a posjetio je i Centar za posjetitelje Turističke zajednice, novootvorenu multimedijalnu dvoranu u kojoj je doživio ljepote turopoljskog kraja kroz sliku i zvuk.

„Ja sam impresioniran i pohvaljujem sve članove Plemenite općine, ali i sve one ljude ovdje u Turopolju koji nisu dopustili da tradicija ode u zaborav. Moramo se svi skupa potruditi kako bi Turopoljska tradicija postala, ne samo dijelom nacionalnog ponosa, već prepoznatljiva na međunarodnoj razini“, zaključio je Božinović koji je probao i domaće turopoljske delicije.

„Ovo je pravo mjesto s kojeg se može omirisati naše Turopolje i najljepša pozivnica svima da upravo s ovog, centralnog goričkog mjesta, krenu o obilazak svega onog što naš kraj nudi“, pozvao je i gradonačelnik Dražen Barišić.