Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Znam puno i o Prelecu i o Istri

04.07.2020. / Damir Žbulj

Valdas Dambrauskas debitirao je na klupi Gorice krajem veljače upravo protiv Istre 1961. Gorica je tada upisala sigurnu pobjedu, a sličan rasplet priželjkuje i ovaj put...

Pogotovo nakon što su u posljednja dva kola upisane pobjede nad Rijekom i Hajdukom...

"Raspoloženje je odlično, to nije tajna, ali moramo ove dvije pobjede staviti iza sebe i gledati prema budućnosti. Čeka nas zahtjevna utakmica, možda je pred nama i teži test. Jer, kad igrate protiv klubova iz vrha ljestvice možda ima više motivacije, imate i snažniju podršku navijača. U puli to nećemo imati i morat ćemo to nadoknaditi svojim karakterom i voljom. Vjerujem zaista kako to možemo napraviti."

"Nije bilo puno vremena za odmor, ali nije nam to problem. Mislim da je to sasvim dovoljno, svima su slični uvjeti i nemamo se pravo žaliti," istaknuo je litavski strateg turopoljskog prvoligaša.

Velikogoričanin Ivan Prelec dijete je Radnika, svoje najveće igračke uspjehe veže uz Goricu, koju je kao trener i uveo u HT Prvu ligu i odveo do titule drugoligaškog prvaka.

Za kormilom Istre 1961 i dalje vodi veliku borbu za opstanak, ali je na dobrom putu da barem izbori dodatne kvalifikacije. Varaždin u 'sigurnoj zoni' bježi mu četiri boda, a još su četiri kola do kraja sezone...

"Znam puno i o Prelecu i o Istri. Oni nisu trenutno na poziciji na koji bi trebali biti. Osvojili su puno manje bodova nego što su možda mogli i trebali. Ne znam u čemu je problem, možda imaju problema s realizacijom u napadu, ali sigurno su opasni. Pogotovo kod kuće. Na svom terenu su puno bolji, igraju agresivno, znaju kako se braniti i kako koristiti protunapade. Moramo biti fokusirani i još bolji nego u prethodne dvije utakmice koje smo pobijedili," istaknuo je Dambrauskas.

Goričani su nakon slavlja protiv Rijeke i Hajduka ponovno u 'potjeri' za petom pozicijom. Tri boda u Puli su izuzetno važna i iz te perspektive.

"Uopće nismo razgovarali o Europi. Mogu ponoviti kako i dalje nije sve u našim rukama, nego da ekipe ispred nas moraju izgubiti prednost koju imaju. Ne smijemo se fokusirati na tablicu, nego na naše partije na travnjaku. Često možete čuti iz drugih klubova kako su im potrebne i bitne pobjede, ali znaju zaboraviti kako je još važnije kako izgledate na terenu. Želim da moji nogometaši razmišljaju o tome kako igraju. Ako si dobar, rezultat će doći, poznata je to nogometna fraza. Bit će tada i pobjeda i dobrih rezultata pa će i stanje na ljestvici biti onakvo kakvo priželjkujemo," najavio je trener Gorice subotnju utakmicu na Aldo Drosini, koja počinje u 18.55 sati.

Ove sezone je Gorica pod vodstvom Sergeja Jakirovića u prvenstvu dva puta remizirala s Puljanima (1:1, 2:2), dok je i Dambrauskas u pripremnom dvoboju prije nastavka natjecanja u svibnju 'osjetio' kvalitetu suparnika. Završilo je 2:2, nakon što su Goričani ispustili dva pogotka prednosti. 

U večernjem terminu od 21.05 sati Lokomotiva dočekuje praktički već otpisani zaprešićki Inter, dok je Varaždin domaćin Slaven Belupu. U nedjelju na Poljudu veliki derbi igraju Hajduk i Osijek, dok Dinamo gostuje u Rijeci.

HT Prva liga:
1. Dinamo 32 +43 76
2. Lokomotiva 32 +16 57
3. Osijek 32 +17 56
4. Hajduk 32 +17 54
5. Rijeka 32 +10 52
6. Gorica 32 -3 46
7. Slaven Belupo 32 -18 34
8. Varaždin 32 -22 27
9. Istra 1961 32 -28 23
10. Inter-Zaprešić 32 -32 17

 

 

Podijeli