Obavijesti

Sport

Komentari 17

Dudu: I dalje pratim Dinamo, a kum Ogi bit će dobar izbornik

Dudu: I dalje pratim Dinamo, a kum Ogi bit će dobar izbornik

Evo, došao sam s kumom Ogijem malo pogledati utakmicu. Sad sam došao na odmor s obitelji u Hrvatsku, rekao nam je Dudu, koji je je u Velikoj Gorici bio na utakmici između Gorice i Hajduka

VIDEO

Kako je dobro vidjeti te opet, otpjevali bi mu navijači Dinama, a zamalo smo mu otpjevali i mi. Eduardo da Silva došao je u Veliku Goricu na utakmicu Gorica - Hajduk s kumom Ognjenom Vukojevićem, izbornikom U-20 hrvatske reprezentacije.

Sjeli su u ložu 15-ak minuta prije početka utakmice. Srdačno se Dudu pozdravio, nasmijao.

POGLEDAJTE VIDEO: Nogometaši Gorice slave pobjedu

Pokretanje videa...

Nogometaši Gorice slave pobjedu 01:20

- Nećeš valjda sad intervju - rekao je uz osmijeh, a kako ga posljednjih godina rijetko viđamo nismo propustili priliku, barem nakratko, četiri-pet minuta.

- Evo, došao sam s kumom Ogijem malo pogledati utakmicu. U Hrvatskoj sam u prosjeku dva puta godišnje. Sad sam došao na odmor s obitelji - rekao nam je treći strijelac u povijesti "kockastih".

Zabio je 29 golova u 64 nastupa, samo su Davor Šuker i Mario Mandžukić ispred. Legenda Dinama, legenda hrvatske reprezentacije, da nije bila Martina Taylora i teškog loma noge 2008. godine, sigurno bi napravio i veću karijeru. Pogotovo u Arsenalu čiji je dres tada nosio.

No, ljepše se prisjetiti onih dobrih vremena.

- Naravno da pratim Dinamo i HNL. Gledam streamove u Brazilu kad mogu. Dinamo je dobar, pratim sve što su radili u Europi u posljednje vrijeme - kaže Dudu.

Na leđima mu je 37. Karijera je gotova, ali...

- Od lopte se ne mogu odmaknuti. Sad treniram sam, sa svoj gušt - rekao je Eduardo i dodao:

- Živim u Riju. To je moj grad i tamo mi je najlakše zbog djece.

Velika Gorica: Poznati s tribina pratili utakmicu Gorice i Hajduka

Kratko se ubacio i Ognjen Vukojević.

- Dudu sad prati i kuma kao trenera - nasmijao se Vukojević, a Eduarda smo pitali vjeruje li da će kum biti dobar trener i izbornik.

- Naravno da hoće - uz osmijeh je rekao Dudu.

Utakmicu je cijelo vrijeme komentirao s kumom Vukojevićem. Još je neko vrijeme u Hrvatskoj, tako da bi mogao otići i pogledati neku utakmicu Dinama u Maksimiru.

Odavno ga nije bilo u Hrvatskoj, mladi su se na stadionu u Velikoj Gorici pitali je li to on, a kad su shvatili da je vikali su 'To je Dudu'. On je naš Brazilac. Jedan od najvećih napadača koje smo ikad imali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener