Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomama za nekretninama

Nakon potresa: Brojni Zagrepčani krenuli u kupovinu stanova i kuća u Velikoj Gorici

Velika Gorica panorama
Foto: Boris Ščitar
1/2
08.07.2020.
u 14:06

– Prvo što sam pitao ljude koji stanuju u zgradi u Velikoj Gorici u kojoj sam gledao stan, bilo je jesu li osjetili potres i imaju li oštećenja u zgradi - rekao je jedan Zagrepčanin.

U Velikoj Gorici vlada pravi graditeljski bum, a velike dizalice postale su dio gradske vizure. Traže se stanovi u novogradnjama, ali i stari stanovi, kupuju se građevinska zemljišta te, nakon višegodišnje pauze, lakše je prodati i stare obiteljske kuće.

Sve se dodatno intenziviralo posljednjih mjesec, dva, nakon smanjivanja protuepidemijskih mjera, kada u Goricu doslovce svakodnevno navraćaju brojni Zagrepčani tražeći sigurnije mjesto gdje bi preselili nakon potresa, objavio je portal gorica.info.

– Prvo što sam pitao ljude koji stanuju u zgradi u Velikoj Gorici u kojoj sam gledao stan, bilo je jesu li osjetili potres i imaju li oštećenja u zgradi. Živimo u Dubravi i kod nas se i dalje trese, Gorica je blizu Zagrebu, lako je doputovati do posla i škole, a i cijene nekretnina su niže – kaže Zagrepčanin koji već nekoliko tjedana traži nekretninu u Velikoj Gorici dodajući da je spreman kupiti i kuću, pa čak, ne nađe li što traži, možda kupi građevinsko zemljište i počne graditi kuću.

Foto: Gorica.info

U posljednje dvije godine u Velikoj Gorici je izgrađeno više od 150 stambenih zgrada u kojima je 500-tinjak stanova. Dio te statistike, prema podacima iz velikogoričkog Upravnog odjela za prostorno uređenje, je i prva polovina ove godine u kojoj su izdane građevne dozvole za 53 zgrade u kojima će biti 112 stanova.

Cijene stanova u goričkim novogradnjama su niže nego u Zagrebu i kreću se prosječno od 1600 do 1750 eura po četvornom metru. Iz agencija koje prodaju stanove u Velikoj Gorici kažu da je velika potražnja i za starim stanovima, a prosječne cijene se kreću od 1200 do 1500 eura po kvadratu.

Komentara 45

PA
pan-am
17:12 08.07.2020.

Pre pre skupi stanovi, kvadrat stana ajmo reć u Gorici nebi smijo bit veći od jedne prosječne plaće, za novogradnju. Ovaj tekst je samo napuhavanje kao i što su cijene kvadrata, stanovi se ne prodaju nije pomama, nego laž!!

ZE
Zekonja
15:36 08.07.2020.

Ma je, trgaju se da kupe precijenjene nekretnine u gradicu Velika Gorica. Pogotovo sada nakon sto je krenula kriza i velik pad BDP-a, a cemu se ne vidi kraj. Moras biti glup da ides sad kupiti nekretninu po trenutnim cijenama. Takva ce za godinu dana vrijediti barem 20 posto manje.

Avatar marlony
marlony
19:48 08.07.2020.

Za benzin potrošiš kao da plaćaš još jednu ratu kredita za stančić ako radiš u Zagrebu, i što si dobio s tim ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije