Novosti Sport Događanja

Gorica i dalje na nuli, u županiji po jedna zaražena i ozdravljena osoba

22.07.2020. / Petar Brnada

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 22.07.2020. do 11:00 sati evidentirana je 231 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, ali je i jedna osoba izliječena. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 167 osoba, a 9 ih je preminulo.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve je jedan novi slučaj u Ispostavi Dugo Selo. Tako je velikogoričko područje i dalje bez novih slučajeva zaraze, a ukupno je devet aktivnih slučajeva.

Ima promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer i za izliječene slučajeve. Jedna izliječena osoba evidentirana je u Ispostavi Zaprešić.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije ponovno apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

-Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- poručuju iz Županije.

Podijeli