Novosti Sport Događanja

Gorica danas bez novozaraženih, u županiji pozitivno devet, a izliječeno 12 osoba

02.09.2020. / Petar Brnada

Nakon jučerašnjih sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, na području grada Velike Gorice u protekla 24 sata nema pozitivnih na COVID-19, no na području županije i dalje se broje zaraženi.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 2.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 483 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječena je 321 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je aktivan 151 slučaj- stoji u današnjem izvješću Zavoda.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je devet osoba: po jednog zaraženog bilježe Grad Sveta Nedjelja, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina, Općina Dubravica i Općina Brdovec dok je u Gradu Zaprešiću četvero pozitivnih, a 12 osoba je izliječeno.

Od devet novooboljelih osoba četiri slučaja povezana su s ljetovanjem na obali, dva slučaja su kontakti prethodno oboljelih, dok je za tri slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 39 osoba, dodali su iz Zavoda.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- napominju iz Stožera.

Podijeli