Novosti Sport Događanja

Još pet osoba u Velikoj Gorici pozitivno na Covid-19

06.09.2020. / Maja Peranić

Još pet osoba s područja Velike Gorice pozitivno je na korona virus. Pokazuju to podaci Županijskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima je danas na županijskom području ukupno 13 novozaraženih.

Od početka pandemije do danas u 10:00 sati na području naše županije evidentirano je 540 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 364 osobe, a 11 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 165 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 13 osoba  (1 Grad Sveta Nedjelja, 1 Grad Zaprešić, 5 Grad Velika Gorica, 1 Grad Sveti Ivan Zelina,  1 Općina Brdovec, 1 Općina Kloštar Ivanić, 2 Općina Brckovljani, 1 Općina Rugvica).

Od 13 novooboljelih osoba 3 slučaja su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s boravkom u inozemstvu, 3 s ljetovanjem na obali, 2 sa svadbama, dok je za 3 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 34 osobe.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

 

Podijeli