Novosti Sport Događanja

Nakon života u sramotnim uvjetima, Pero traži novog vlasnika

08.09.2020. / Ivana Ćurić

Nije samo Cuba o kojem smo pisali prošlog mjeseca imao traumatičan život koji je kasnije prerastao u prelijepu priču, iz Gorice dolazi i slučaj psa Pere koji je životario u groznim uvjetima, dok nije dobio priliku za spas.

-Bio je star godinu i pol kad sam čula za njega. Godinu i pol je bio zatvoren u toj 'nastambi' koja je bila zatvorena s plastičnim vezicama. Samo je jednom izašao otamo, i to kad je išao na prvo cijepljenje. Poslije više niti je cijepljen niti su ga pustili ikad više van. Većinu je vremena provodio na krovu kućice jer su ga od ovog smeća, izmeta i urina pekli jastučići na šapama i nije mogao stajati na tome.Uz to bio je pothranjen i imao je infekcije-ispričala nam je o ovom goričkom slučaju Tihana Maretić. 



Dok je ovog psa nekoć okruživala zelena ustajala voda, sirove pileće kosti i slojevi smeća i njegovog izmeta, za njega su ipak došli vedriji dani. Sigurne ruke naše aktivistice Tihane pružile su mu novu šansu za život dostojan psa.

-Bojao se ljudi, zvukova, svega jer mu je sve bilo potpuno nepoznato. Kad bi ga čovjek krenuo pomaziti, on bi padao na pod od straha. Sad je to već puno bolje, smjestili smo ga na smještaj kod jedne djevojke koja s njim radi, planiramo ga i upisati na tečaj socijalizacije kada prikupimo donacije, a ako tko ima volje pomoći,uvijek nam se može javiti-rekla nam je Tihana o umiljatom Peri koji sada ima već dvije godine, i osim donatora za školu socijalizacije, traži i novog vlasnika. Tko zna, možda ste to baš vi.

Galerija slika

Nakon života u sramotnim uvjetima, Pero traži novog vlasnika Nakon života u sramotnim uvjetima, Pero traži novog vlasnika Nakon života u sramotnim uvjetima, Pero traži novog vlasnika Nakon života u sramotnim uvjetima, Pero traži novog vlasnika Nakon života u sramotnim uvjetima, Pero traži novog vlasnika

Podijeli