Novosti Sport Događanja

Sastao se županijski Stožer: Tri tima kreću kontrolirati provođenje mjera u socijalnim ustanovama

08.09.2020. / Ivana Ćurić

S obzirom na epidemiološku situaciju na području Zagrebačke županije koja je stabilna, trenutno se neće predlagati dodatne epidemiološke mjere Nacionalnom stožeru za područje Zagrebačke županije – rečeno je na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

-Epidemiološka situacija je stabilna, trenutno nemamo žarišta, niti oboljelih u domovima za starije osobe, stoga smatramo da su odluke koje su donesene na nacionalnoj razini dovoljne - rekao je načelnik županijskog Stožera Nenad Babić te nadodao da se epidemiološka situacije sustavno prati te da će su u slučaju potrebe promptno reagirati.

Inače, u posljednjih 24 sata na području Zagrebačke županije oboljelo je 7 novih osoba, 7 ih je izliječeno pa je broj trenutno aktivnih slučajeva 168.

Na sjednici je rečeno kako su formirana tri tima koja uskoro kreću u kontrolu provođenja Uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Nadzor će se provesti u više od 130 pružatelja socijalnih usluga na području Zagrebačke županije

Iz Županijskog stožera ponovno apeliraju na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci, higijeni i nošenju maski te da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Podijeli