Novosti Sport Događanja

Zadnji je čas da predložite pojedince za Kulturno vijeće Grada

09.09.2020. / Ivana Ćurić

Tko će obnašati dužnost vijećnika u Kulturnom vijeću Grada Velike Gorice sljedeće četiri godine možete predložiti do kraja ovog tjedna.

Pozivaju se institucije, udruge te ostale organizacije, pravne i fizičke osobe iz područja kulture i umjetnosti, a koje djeluju na području Grada Velike Gorice, da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice.

Kulturno vijeće ima pet članova te predlagatelji predlažu po jednog člana za svako od navedenih programskih područja: područje knjižnične djelatnosti, knjige i nakladništva te nove medijske kulture, zatim područje muzejsko-galerijske djelatnosti i likovne umjetnosti; područje glazbe, glazbeno-scenske i dramske umjetnosti, priredbe i manifestacije; područje kulturno-umjetničkog amaterizma, međunarodne kulturne suradnje i europske integracije; područje zaštite i očuvanja kulturnih dobara.

-Za člana Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice predlažu se kulturni djelatnici i umjetnici koji svojim dosadašnjim djelovanjem i poznavanjem problema s područja kulture i umjetnosti za koje se predlažu mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Kulturno vijeće osnovano. Član Kulturnog vijeća ne može biti osoba koja ima udio u vlasništvu ili sudjeluje u upravljanju pravne osobe koja obavlja djelatnosti u kulturi iz područja Kulturnog vijeća kao i njihov član ili zaposlenik na području Grada Velike Gorice-stoji u pozivu.

Na temelju prispjelih prijedloga odluku o tome tko ulazi Vijeće donijet će gradonačelnik i imenovati predsjednika Kulturnog vijeća.

Prijedlozi kandidata za članove Kulturnog vijeća dostavljaju se do 11. rujna na posebnim obrascima koji se mogu preuzeti u Grad ili na stranici www.gorica.hr do 11. rujna 2020. i šalju se na e-mail adresu: natjecaj.kultura@gorica.hr ili na adresu: Grad Velika Gorica ,Upravni odjel za društvene djelatnosti, Trg kralja Tomislava 34, Velika Gorica.

Podijeli