Novosti Sport Događanja

Kup Hrvatske: Prijenos uživo Gorice i Belišća, Kurilovec na Udarniku čeka Papuk iz Orahovice

09.09.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u srijedu od 18 sati igraju dvoboj prvog kola Hrvatskog nogometnog kupa, na Gradski stadion stiže trećeligaš Belišće.

Otkad je samostalne Hrvatske, nogometaši Belišća dvaput su gostovali u Velikoj Gorici i nikad nisu izgubili! Prvi put su došli 13. ožujka 1993., kad je završilo 0:0, a posljednji put 28. kolovoza iste godine, kad su pobijedili 2:1, golovima Rudike Vide i Zvonka Pintarića.

Za Radnik je jedini gol postigao Jasenko Sabitović.

Radnik je Belišće pobijedio samo jednom, i to kao gost, u kolovozu 1992. bilo je 3:2 golovima Hrkovca, Lamešića i Cvetka, dok je drugo i posljednje gostovanje prošlo - očajno. U ožujku 1994. godine Belišće je na svom travnjaku slavilo s visokih 7-1!


"U Kupu svake godine netko od niželigaša iznenadi i zato moramo biti maksimalno koncentrirani od prve minute. Vjerujem da ćemo takvi i biti, da ćemo to odraditi kako treba, pa se okrenuti Lokomotivi! Kažem, želimo pobjeđivati i dalje," najavio je Dario Špikić, koji se na Gradski stadion vratio s okupljanja U-21 reprezentacije. Gorički ofenzivac je u svom debiju upisao asistenciju, a 'mladi vatreni' deklasirali su vršnjake iz Grčke.

Utakmicu Gorica - Belišće možete pratiti u prijenosu uživo putem livestreama...

Od 16 sati na Udarniku će Kurilovec protiv Papuka iz Orahovice loviti novi plasman u šesnaestinu finala.

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a, na utakmica Kupa Hrvatske zbog epidemioloških mjera igraju se bez prisustva gledatelja.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli