Novosti Sport Događanja

Turneja Dobra energija sutra u Gorici: Saznajte sve o solarnim panelima i obnovljivim izvorima energije

09.09.2020. / Maja Peranić

Grad Velika Gorica je jedan od deset hrvatskih gradova koji će biti stanica prve nacionalne turneje Dobra energija kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Turneju će organizirati i provesti Zelena energetska zadruga u suradnji s Gradom.

Tako će sutra, 10. rujna, od 9 do 11:45 sati na križanju Trga kralja Tomislava i Trga kralja Petra Krešimira IV,‘’ispod sata’’, građani moći posjetiti Udrugu na promotivnom štandu, na kojem će se moći informirati kako postaviti solarne panele na svoje krovove, udružiti se sa susjedima u energetsku zadrugu i sudjelovati u velikim solarnim projektima.

-U ZEZ-u vjerujemo da za snažniji iskorak prema obnovljivim izvorima energije i održivoj budućnosti trebamo djelovati zajedničkim snagama. Zato program turneje Dobra energija obuhvaća sve – gradove, građane, predstavnike udruga, poduzeća i drugih organizacija. Tako želimo osigurati da svaka lokalna zajednica realizira projekte, ideje i poslovne modele prilagođene njenim potrebama i posebnostima – istaknuli su organizatori ovog događanja.

ZEZ će s Gradom Velika Gorica potpisati Deklaraciju dobre energije.

(foto: Zelena energetska zadruga)

Podijeli