U Zagrebačkoj županiji 19 novozaraženih

10.09.2020.

11:57

Autor: M.M./Hina

default error photo
U protekla 24 sata virus je ušao u dječji vrtić u Jastrebarskom i u dječji vrtić u Velikoj Gorici, a u oba vrtića pozitivne su djelatnice.
U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata 19 je novozaraženih koronavirusom, a trenutno je u županiji aktivan 171 slučaj, priopćio je županijski Zavod za javno zdravstvo.

-
Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu  

Od 19 novozaraženih po jedna osoba je iz gradova Samobora, Zaprešića i Dugog Sela te iz općina Stupnik, Pisarovina, Brckovljani i Dubrava, po dvije novozaražene osobe su iz Svete Nedelje i Jastrebarskog te po četiri iz Velike Gorice i općine Klinča Sela.

U protekla 24 sata izliječeno je 10 osoba.

Među novooboljelima sedam osoba su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, jedan je povezan sa svadbom, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

U protekla 24 sata došlo je do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom i u dječji vrtić u Velikoj Gorici, a u oba vrtića pozitivne su djelatnice.

Virus je ušao i u Dom za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi, gdje je također pozitivna djelatnica. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 579 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 395 osoba, a 13 ih je umrlo. Trenutno je aktivan 171 slučaj.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!