Zagrebačka županija: 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

11.09.2020.

10:30

Autor: I.Z./Hina

default error photo
Samoizolacija je propisana za još 40 osoba. U protekla 24 sata na koronavirus pozitivan je jedan učenik OŠ Brckovljani.
Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Jedna osoba zaražena je u Jastrebarskom, dvije u Velikoj Gorici kao i u Dugom Selu, Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini te jedna u općini Stupnik i općini Brckovljani, a izliječeno je sedam osoba.

Od 11 novooboljelih osoba četiri su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u bolnici, jedan slučaj povezan je s privatnom proslavom, dok je za pet slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 40 osoba. U protekla 24 sata na koronavirus pozitivan je jedan učenik OŠ Brckovljani, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 590 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 402 osobe, a 13 ih je umrlo.

Trenutno je aktivno 175 slučaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!