Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen Dražen Barišić

Plenković o aferi Janaf: "Nema magične kutije koja može znati što sve rade članovi stranke. Nikad nisam čuo za Petekovu tvrtku"

Andrej Plenković komentirao je jučerašnja i današnja uhićenja u aferi Janaf te skidanje imuniteta saborskim zastupnicima, među kojima je i Dražen Barišić, danas uhićen HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice.

Premijer je kazao kako je politika HDZ-a da su DORH, policija i USKOK samostalni u svom radu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

"To smo pokazali u prošlom mandatu, to vidite i sada. Ne postoji neka magična kutija koja može znati što članovi stranke rade. Ovo je najbolji dokaz politike nulte stope prema korupcija. Nikada nema umora u borbi protiv korupcije", rekao je. 

Plenković je kazao sve što je radio također osumnjičeni gradonačelnik Požege, nije vezano uz njegov saborski mandat.

Rekao je i da nikada nije čuo za tvrtku Elektrocentar Petek.

Nije propustio priliku još jednom komentirati kritike saborskih zastupnika Mosta i Domovinskog pokreta.

"Oni su se pretvorili u isfrustriane ucjenjivače. Policija i DORH rade neovisno i tajno. Da smo znali za ovo, što mislite bismo li stavili Barišića na listu? To je najkonkretnija potvrda da su ovakve stvari neovisne te da je riječ o individualnim slučajevima", rekao je. 

Na pitanje tko odaje podatke iz istraga kazao je kako postoje tri mogućnosti odakle cure informacije - policija, DORH i sud.

"Neka odgovore, to je i u njihovom interesu", kazao je. 

Uhićen Dražen Barišić

Podsjetimo, dvojica gradonačelnika iz HDZ-a i SDP-a u petak će se i formalno naći pod Uskokovom istragom zbog korupcije nakon što im je Sabor ukinuo imunitet.

Danas uhićen HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić time su se pridružili ostalih 11-ero osumnjičenika, uključujući direktora Janafa Dragana Kovačevića protiv kojih je istraga pokrenuta u četvrtak nakon cjelodnevnih pretraga.

Plenković je u Gospiću predsjedao 8. sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina. Teme sastanka bile su porezna reforma, reforma lokalne samouprave te korištenje europskih fondova i Plan gospodarskog oporavka.

Prvi sastanak u tom formatu održan je u Zagrebu u prosincu 2016., radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Dosad su sastanci u tom formatu održani i u Požegi, Šibeniku, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Koprivnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene