Novosti Sport Događanja

Humanitarka u centru grada: Večeras navrati na cugu i pomozi Petri da se pokrene!

02.10.2020. / Petar Brnada

U caffe baru Chelo's na adresi Kneza Branimira 2 večeras će se održati humanitarka za nabavu ortopedskog pomagala s ciljem da se znatno olakša život našoj sugrađanki Petri.

Kako što smo i pisali prošli tjedan, Petra živi i radi u Velikoj Gorici, logopedinja je u dječjem vrtiću; djeca kažu da „popravlja riječi“. Voli šetati, družiti se, ići na kave, a prijatelji jednostavno kažu da voli život. Petrin život je od ranog djetinjstva pun izazova, osobito u kretanju i samostalnosti. Zbog posljedica cerebralne paralize kreće se u invalidskim kolicima. Usprkos volji za aktivnim životom često je ograničena u svakodnevnim aktivnostima.

I baš zato joj je potrebna vaša pomoć, a doprinijeti možete svojim donacijama za nabavu KLAXON-a koji je sjajan pomagač u kretanju. Petri bi omogućio bolju i lakšu mobilnost, a uz to ide više slobode i samostalnosti.

KLAXON je električni priključak za invalidska kolica, jednostavan za rukovanje i transport. Nažalost, cijene ortopedskih pomagala prilično visoke i premda znatno poboljšavaju kvalitetu života osoba s invaliditetom, teško su dostupna. Tako i cijena KLAXONA iznosi 30 000 kuna.

Petra nam je potvrdila da je do četvrtka popodne prikupljeno nešto više od 3600 kuna što je itekako sjajan početak akcije. Ukoliko ne uspije prikupiti potrebni novac, ostatak će sufinancirati podizanjem kredita, a ako prikupljena svota premaši taj iznos, višak novca proslijediti će drugima kojima je također potrebna pomoć.

Svakom vašom konzumacijom pića ili donacijom vi možete Petri olakšati nabavu ovog pomagala.

Humanitarka starta večeras od 19 sati uz glazbene goste Brunu i Anu te Acoustic duo!

Podijeli