Novosti Sport Događanja

Uljarević s istekom vremena srušio Zadar, Gorica lider košarkaškog prvenstva

03.10.2020. / Damir Žbulj

Posljednju utakmicu prije prekida prošle sezone zbog koronavirusa Gorica je u Gradskoj sportskoj dvorani igrala protiv Zadra i tada je u sjajnoj partiji slavila protiv lidera domaćeg prvenstva! Na istom mjestu, u novom okršaju na početku nove sezone bio je to derbi jedinih neporaženih ekipa, a Goričani su ponovno srušili Zadrane, i to fantastičnim ubačajem Karla Uljarevića s istekom vremena za konačnih 72:70!

Nervozan, ali izjednačen dvoboj odlučen je u posljednjih 30-ak sekundi...

Kod minimalnog vodstva gostiju Dominik Mavra promašio je oba slobodna bacanja, ali je lopta nekako ipak ostala u zadarskim rukama. Ipak, nisu realizira taj 'bonus' napad i Borna Kapusta se sjurio prema protivničkom košu, zaradio je prekršaj i dva bacanja, no uspio je tek pogoditi jedno i poravnati rezultat na 70:70.

Trener Zadra, ali i aktualni hrvatski izbornik Veljko Mršić sedam sekundi prije kraja zove minutu predaha, ali njegovi igrači neshvatljivo pokušavaju 'alley-oop' akcijom doći do ubačaja. Vuković promašuje polaganje, lopta dolazi do Uljarevića, još do nedavno igrača Zadra, koji brzinski dolazi do suparničke polovice i preko dvojice čuvara pogađa daleku dvicu za veliko, ali i apsolutno zasluženo slavlje borbenih košarkaša Gorice pod vodstvom Josipa Sesara.

Posebno je zanimljivo što se Uljarevića Mršić odrekao prije početka sezone, a upravo je Osječanin zabio pobjednički šut protiv bivših suigrača.

Gorica je većinu utakmice bila u prednosti, ali ne većoj od sedam razlike. Imali su i gosti svoja razdoblja dobre igre, pet minuta prije kraja vodili su 60:64, međutim, Sesarovi 'ratnici' izborili su fenomenalnu pobjedu.

Lovro Mazalin predvodio je s 18 poena (7/12), a dvoznamenkasti učinak imali su tek još Majcunić s 11 poena, od čega su bile tri trice, te Ivan Batur s deset poena i pet skokova. Borna Kapusta imao je pet asistencija i sedam poena, ali je svoju jedinu tricu na dvoboju ubacio u finišu dvoboja kad je Gorica stigla zaostatak. Uljarević je na kraju zabio tek četiri koša, a prije odlučujućeg šuta promašio je sva četiri pokušaja za tri poena...


U idućem kolu Gorica gostuje kod Cibone!

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli