Novosti Sport Događanja

Uhvaćen lopov koji je 86-godišnjakinji strgnuo lančić s vrata, 'pala' i 20-godišnja kradljivica parfema

09.10.2020. / Petar Brnada

U ovome tjednu PP Velika Gorica provela je više uspješnih kriminalističkih istraživanja vezanih za drske krađe koje su se u rujnu dogodile na gradskom području.

Jedno od istraživanja tiče se krađa parfema iz više drogerija na području Velike Gorice koje su se dogodile 29. i 30 rujna. Iz policije smo doznali da je utvrđeno da je počinitelj tih kaznenih djela 20-godišnja ženska osoba s područja Zagreba protiv koje je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Drugo kriminalističko istraživanje vezano je uz kazneno djelo drske krađe odnosno trganja lančića s vrata 86-godišnje žene koje se dogodilo još u rujnu.

-Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjem bosanskohercegovačkom državljaninu koji inače povremeno boravi unutar Republike Hrvatske na području Zagreba. Isti je od strane policijskih službenika uhićen te je u zakonski predviđenom roku predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave- potvrdio nam je inspektor Nikica Ljubanović.

Također, tijekom ovog tjedna provedeno je i krim istraživanje vezano uz provalu u vikendicu u Markuševcu Turopoljskom koja se dogodila prije nekoliko dana.

Kako smo doznali, tamo je nepoznati počinitelj prišao podrumskoj prostoriji vikend kuće te obio ulazna vrata i iz unutrašnjosti otuđio jednu motornu 'trimericu' za košenje trave kao i jednu motornu pilu koje je odnio kod sebe kući.

Policija je kod njega pronašla ukradene predmete koji su potom vraćeni vlasniku, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava.

Podijeli