Novosti Sport Događanja

Buran vikend na cestama: Četvero završilo na triježnjenju, troje vozilo bez vozačkog, dvoje pod zabranom...

12.10.2020. / Petar Brnada

Na području policijske postaje Velika Gorica proteklog je vikenda provedena još jedna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača za vrijeme koje je policija utvrdila čak 41 prometni prekršaj.

Od toga je evidentirano čak 28 ciljanih prekršaja, a najviše vozača i ovog je puta zaustavljeno zbog nepropisne brzine (15). Zbog alkohola je zaustavljeno osmero vozača, dvoje je vozilo pod zabranom, a troje bez položenog vozačkog ispita.

U petak oko 22:25 sati, muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom ulice Matice Hrvatske. Dolaskom do kbr.50 ulice muškarac je zaustavljen, a potom i alkotestiran te je ubrzo utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,73 g/kg alkohola.

-Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smještena je u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja i protiv iste je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu. Četiri osobe su zadržane u prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja. Dvije osobe su uhićene (recidivisti) i privedene dežurnom sucu Općinskog suda u Velikoj Gorici, Prekršajni odjel- priopćili su iz PP Velika Gorica.

Iz policije dodaju da se u vrijeme provođenja akcije nije dogodila ni jedna prometna nesreća, dok su tijekom ostalog dijela vikenda zabilježene dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Podijeli