Novosti Sport Događanja

Nikola Grmoja u Velikoj Gorici: 'Ovdje očekujemo veliki rezultat, imat ćemo snažnog kandidata za gradonačelnika'

12.10.2020. / Petar Brnada

Uz novoizabranog predsjednika SDP-a, Peđu Grbina, Veliku Goricu u nedjelju je posjetio i MOST-ov Nikola Grmoja koji je u naš grad stigao kao politički tajnik razgovarati sa lokalnom organizacijom MOST-a VG za predstojeće lokalne izbore.

Grmoja je na kasnije održanoj press konferenciji istaknuo da se oni za lokalne izbore pripremaju već duže vrijeme u Velikoj Gorici te da su upravo ovdje bili najsnažnija oporba HDZ-u u Gradskom vijeću

-Tu smo najkonstruktivnija i najsnažnija oporba bili HDZ-u u Gradskom vijeću Velika Gorica tako da su te pripreme odavno počele i nisu ni prestale. Ovdje u Gorici očekujemo veliki rezultat jer smo takav rezultat imali i na parlamentarnim izborima na kojima smo upravo u šestoj izbornoj jedinici imali najbolji rezultat ovdje, tako da smo uvjereni da dolaze dobre stvari za Veliku Goricu- kazao je Grmoja koji je pred novinare izašao s velikogoričkim gradskim vijećnikom MOST-a, Damirom Slojšekom, te vijećnikom u skupštini Zagrebačke županije.

Na pitanje što može MOST napraviti na nacionalnoj razini na lokalnim izborima te kolika je snaga stranke Grmoja je odgovorio da to ovisi od sredine do sredine, ali je poručio i da je uvjeren kako su u Gorici jako snažni.

-Ovdje idemo po pobjedu. Imat ćemo svog kandidata za gradonačelnika. Još uvijek se vode razgovori, ali sigurno će biti snažan kandidat. Vodimo razgovore oko toga da dobije jednu širu potporu tako da će biti zanimljivih stvari u Velikoj Gorici- rekao je Grmoja.

U svom obraćanju, Grmoja je podsjetio i da je oporba uputila odluku o osnivanju istražnog povjerenstva u proceduru i da to mora doći na glasovanje.

-Ako oni ne žele razgovarati, a ja ih pozivam da razgovaramo da vidimo što je to toliko sporno. Oni kažu da je to preopćenito pa onda kažu da bi mi sebi uzeli prevelike ovlasti. Kako ako bi oni imali većinu u tom istražnom povjerenstvu? Ja mislim da su to šuplje izlike kako bi se izbjeglo da uopće govorimo o ovoj aferi i  nefunkcioniranju sustava u Hrvatskoj, našeg pravosuđa, porezne uprave. Želimo razgovarati, a ako nisu spremni na razgovor onda želimo da odbace u Hrvatskom saboru istražno povjerenstvo pa da građani vide tko želi popravljati stvari u našim institucijama, a tko želi da stvari ostanu iste- završio je Grmoja.

Podijeli