Novosti Sport Događanja

Startup VG Inkubator poziva svoje prve korisnike

12.10.2020. / Juraj Odrčić

Startup VG Inkubator nudi poduzetnicima početnicima korištenje poslovnog prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja, a fokusiran je na unapređenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod mikro i malih poduzeća. S radom kreće uskoro, a zbog čega je Grad Velika Gorica raspisao Javni poziv na koji se zainteresirani mogu početi javljati od 19. listopada.

Na raspolaganju je 20-tak radnih jedinica prosječne površine od 5 m2, raspoređenih kroz šest ureda, koji će poduzetnici početnici moći dobiti na najmanje 3 mjeseca, a ne duže od tri godine za što se smatra da će biti dovoljno da tvrtku podignu na noge i krenu u samostalni razvoj. Djelatnosti koje su predviđene za Inkubator su one iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija te uslužnih djelatnosti, a posebno se to odnosi na ICT, kreativnu industriju i inovacije (multimedija, digitalna grafika, elektrotehnika ili elektroničko poslovanje, digitalni mediji...).

Uz radnu jednicu tu su i zajedničke prostorije - prezentacijska dvorana, prostor za druženje, soba za sastanke, čajna kuhinja, sanitarni čvor. Prostor je klimatiziran, u potpunosti opremljen te pokriven optičkim Internetom.

Za korištenje radne jedinice poduzetnici početnici plaćat će jediničnu mjesečnu najamninu u iznosu od 250 kn za jedno mjesto, 400 za dva odnosno 500 kuna za korištenje tri radne jedinice, a ova cijena uključuje i režijske troškove, troškove energenata, čišćenja i održavanja te sve ostale troškove koji su posljedica korištenja prostora. Svi prijavitelji proći će intervju i prezentaciju poduzetničke ideje, a nakon čega će se vršiti odabir. Ovaj postupak ponavljat će se kada god se otvori slobodna radna jedinica.

Lokacija Inkubatora je na Trgu kralja Tomislava 16, a ovaj program provodit će se ovdje sve dok se ne izgradi novi poduzetnički inkubator oko čega se uskoro očekuju konkretnije informacije.

 

Podijeli