županijski Stožer civilne zaštite

U Zagrebačkoj županiji još 23 osobe zaražene koronavirusom

12.10.2020 u 11:47

Bionic
Reading

U Zagrebačkoj županiji su u protekla 24 sata još 23 osobe pozitivne na koronavirus, a zbog pozitivnog učenika su u samoizolaciji i po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite

Među novozaraženima je 12 kontakata prethodno oboljelih, dva slučaja vezana su za radna mjesta, dok je za devet osoba nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe.

Zbog pozitivnog učenika u samoizolaciji je i po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici.

Epidemiološke obrade su u tijeku.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 1078 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 622 osobe, a 19 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 437 slučajeva.

Među novooboljelima su po četiri osobe iz gradova Zaprešić i Dugo Selo, tri iz Velike Gorice, dvije iz Ivanić-Grada i Vrbovca te općine Rugvice. Po jedna novozaražena osoba je iz Jastrebarskog, iz Svetog Ivana Zeline te općina Brdovec, Luka, Križ i Brckovljani.

Podsjeća se da su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada.