Novosti Sport Događanja

U Općini Orle 14 žena odazvalo se besplatnoj mamografiji

13.10.2020. / Ivana Ćurić

Mjesec borbe protiv raka dojke nastavlja se u našem kraju uz druge akcije, pa je tako na red došao besplatni pregled mamografije u Općini Orle.

Besplatni mobilni mamograf u Orle je došao u organizaciji Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije i Općine Orle. Tim povodom na besplatni pregled odazvalo se 14 žena, a sve se odvijalo u skladu s novim epidemiološkim mjerama. Prilika je ovo da se još jednom upozori na važnost samopregleda i odaziv na besplatne nacionalne pozive na mamografiju ili pak preglede u mobilnom mamografu Udruge.

Prilikom nedavno održanog Dana ružičaste vrpce predsjednica Udruge Đurđa Dehin istaknula je ovu mogućnost besplatnih pregleda, a potrebno je samo javiti se u Udrugu.

-Mi možemo doći u bilo koje mjesto s mamografom, treba se skupiti barem 15 žena za pregled, ne treba više od toga. Mamografija je važna, a još je bitnija edukacija. Svoje tijelo nitko ne poznaje bolje nego žena sama. Pregledavajte se svaki mjesec barem jednom, to je samo 15 minuta. Kad bi žene razmišljale koliko puta po 15 minuta izgube na kojekakve nevažne stvari, onda bi možda počele razmišljati o tome da je ovo ipak jako važno i može spasiti život- istaknula je tada Dehin.

(foto:Općina Orle)

 

Podijeli