Novosti Sport Događanja

Šesnaest novozaraženih u Gorici, u županiji čak 111 slučajeva! U samoizolaciji jedan razred srednje škole

22.10.2020. / Petar Brnada

Na području grada Velike Gorice u protekla 24 sata potvrđeno je još 16 slučajeva zaraze koronavirusom, pokazuju jutrošnji podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

U odnosu na podatke od jučer, na području Županije oboljelo je 111 osoba. Uz Veliku Goricu po 16 slučajeva broji i Dugo Selo, Zaprešić ima 13 novozaraženih dok Samobor i Sveti Ivan Zelina broje 11 pozitivnih na COVID-19. U Svetoj Nedelji zaraženo je sedam osoba, u Jaski šest, Ivanić-Gradu tri, a u Vrbovcu jedna.

Što se tiče općina, najveći broj novozaraženih, njih pet, dolazi iz Brckovljana. Po jedan slučaj zaraze zabilježen je u općinama Brdovec, Jakovlje, Luka, Klinča Sela. U Stupniku, Bistri, Pisarovini, Žumberku, Rugvici i Kloštar Ivaniću evidentirana su po dva slučaja zaraze, a u općini Dubravica na koronavirus su pozitivne tri osobe. 

Ukupno 35 osoba je izliječeno, a 2 osobe su preminule (20.10. u Brdovcu i Pušći). Na području županije trenutno je aktivan 941 slučaj.

-Od 111 novooboljelih osoba 25 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s bolničkim ustanovama, 1 slučaj sa domom za starije, 2 slučaja su importirana iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 7 slučajeva povezano je s radnim mjestom, za 34 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 39 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 142 osobe- izvijestili su jutros iz Zagrebačke županije.

U dnevnom izvješću također se navodi da je samoizolacija propisana učenicima jednog razreda osnovne škole na području Samobora i jednog razreda srednje škole na području Velike Gorice zbog pozitivnog učenika te učenicima dva razreda osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline zbog pozitivnih djelatnika.

Dodajmo da su iz Grada Velike Gorice jutros priopćili da se od današnjeg dana svim djelatnicima i građanima na ulazu u zgradu Gradske uprave obavezno mjeri tjelesna temperatura.

Podijeli