Novosti Sport Događanja

Svi sveti i Dušni dan: Goričani pohodili počivališta najmilijih

02.11.2020. / Ivana Ćurić

Svih onih koji nisu više s nama, posebno se prisjećamo danas, na Dušni dan, no kako je blagdan Svih svetih neradni dan u narodu je odavno uvriježeno da baš tog dana pohodimo grobove naših najmilijih i ukrasimo ih cvijećem i svijećama. Tako je bilo i jučer na goričkim grobljima.

Na Sisvete su predstavnici Grada Velike Gorice i položili vijenci kod spomenika golubice u čast svim velikogoričkim braniteljima te su zapaljene svijeće i kod središnjeg križa na Gradskom groblju za sve koji tamo počivaju.

U ime Grada Velike Gorice vijence su položili v.d. gradonačelnik Ervin Kolarec i dogradonačelnik Krešimir Ačkar. Vijence su položili i članovi braniteljskih udruga i roditelji poginulih branitelja, izaslanstva Oružanih snaga RH, MUP-a, vatrogasne zajednice, POT-a i političkih stranaka.

Tijekom cijelog vikenda građani su pohodili groblja kako bi obišli posljednja počivališta svojih najmilijih, ove godine, zbog epidemioloških mjera pod maskama, dok su ih na ulasku u groblja dočekali redari koji su postavili sredstva za dezinfekciju.

Tijekom jučerašnjeg dana služene su i svete mise na grobljima, a danas, 2. studenog, za sve vjerne mrtve misa će se održati u 15 sati na Gradskom groblju u Velikoj Gorici.

Blagdan Svih svetih jutros na Gradskom groblju.

Objavljuje VGdanasNedjelja, 1. studenoga 2020.

Podijeli