Novosti Sport Događanja

Galerija Galženica uz izložbu i jazz koncert Vedrana Ružića ponovno otvara svoja vrata

03.11.2020. / Petar Brnada

Nakon poduže stanke Galerija Galženica ponovno otvara svoja vrata građanima. U petak, 6. studenog, u 19 sati otvara se izložba akademskog slikara i nagrađivanog jazz glazbenika Vedrana Ružića naziva ''Wagner'', a Vedran će s početkom u 20 sati održati i svoj jazz koncert!

Kustosica izložbe je Nadežda Elezović, a kako kažu iz Galerije, prezentirani slikarski ciklus je vizualizacija zvuka nastala sintetiziranjem dviju temeljnih Ružićevih umjetničkih disciplina, točnije slikarskih i glazbenih oblika medijskog izražavanja.

Kao popratni program izložbe, u 20 sati u Galeriji Galženica održat će se jazz koncert Vedran Ružić kvarteta kojim će promovirati najnoviji album Forbidden Live, nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom. Glazbeni dio projekta sačinjavaju autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji; Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt. saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Ružić na kontrabassu i bass gitari.

-Album sadrži devet autorskih kompozicija, a kvartet će odsvirati i neke skladbe s Ružićevih prethodnih albuma od kojih je Spiritual Market nagrađen prestižnom nagradom ''Porin'' za najbolji jazz album. Otvorenje izložbe i koncert održat će se sukladno Preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja javnih događanja i okupljanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo- poručili su iz Galerije.

Podijeli