Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Povratak utakmicama: Rastrčani Goričani napunili mrežu Intera

07.11.2020. / Damir Žbulj

Još od gostovanja na Maksimiru 17. listopada i 3:2 poraza od Dinama igrači Gorice su bez natjecateljske utakmice. Koronu su preboljeli, izašli iz samoizolacije, no, umjesto nedjeljnog prvenstvenog okršaja protiv Slaven Belupa, koji također ima problema s novim virusom, u goste je na prijateljski dvoboj stigao Inter, drugoligaš iz Zaprešića.

Goričani su vidljivo bili željni nogometa, a uvjerljivu i rastrčanu partiju okrunili su i 'petardom' u mreži suparnika.

Trener Dambrauskas malo je ispremiješao sastav, na vratima je od prve minute bio Banić, u posljednju liniju obrane stali su Doka, Steenvoorden, Jovičić i Musa, sredinu veznog reda držali su Babec, Suk i Hamad, ispred njih je bio Dvorneković, a u napadu Lovrić i Mudrinski.

Gorica je povela u 15. minuti, nakon što je Steenvoorden sjajno povukao prema napadu pa uposlio Hamada, koji novim pogotkom nastavlja tamo gdje je stao protiv Dinama.

Bolju igru domaćin nije do poluvremena uspio konkretizirati novim zgoditkom, no, zato je nastavak donio i sunčano i toplije vrijeme na Gradski stadion, ali i 'kišu' golova...

U igru su udrugom dijelu ušli i kapetan Kahlina pa Čabraja, Mitrović, Kalik, Krizmanić, Špikić, Pršir, Moro, Zorica...

Litavski strateg dobro je iskoristio ovaj susret.

Prvo je Josip Mitrović izborio kazneni udarac, a Matija Dvorneković bio je siguran realizator.

Čabraja je na dodavanje Kalika povećao prednost na tri pogotka.

Mitrović se u listu strijelaca upisao u 77. minuti, a nekoliko minuta kasnije izborio je još jedan jedanaesterac, kojeg je u konačnih 5:0 pretvorio Joey Suk.

U redovima Intera svoje je minute u početnoj postavio dobio i Martin Šroler, na posudbi u redovima Žutih upravo iz Gorice.

Turopoljski prvoligaš je nakon osam odigranih kola trenutno na trećoj poziciji prvenstvene ljestvice sa 16 bodova. Vodeći je Dinamo s 23, Osijek ima 19, no, oba kluba imaju i jedan nastup više.

Goričani su zbog korone i samoizolacije u svojim redovima propustili utakmice s Rijekom, Varaždinom i Slaven Belupom, a idući izazov, ako sve bude prema planu, čeka ih 22. studenog, na gostovanju kod Šibenika. Ipak, postoji i mogućnost da za vrijeme nadolazeće reprezentativne pauze odigraju jedan od odgođenih susreta, no, to još nije službeno potvrđeno.

Podijeli