Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Čolina 'bombom' spasio Hajduk poraza od Osijeka: Dobro je sjela...

07.11.2020. / Damir Žbulj

Velikogoričanin David Čolina prekinuo je svojim fantastičnim pogotkom niz od tri uzastopna poraza Hajduka te je Splićanima na Poljudu pomogao da s Osijekom odigraju neriješeno 1:1.

Gosti su poveli sredinom prvog dijela preko Miereza, a Čolina je spektakularnim zgoditkom, pravim 'eurogolom', izjednačio poslije desetak minuta igre u nastavku.

Hajduk je nakon toga dominirao travnjakom, a u sudačkoj nadoknadi imao je i najveću prigodu za pobjedu. Međutim, Jradi je bio tragičar. Doslovno u posljednjim sekundama zapucao je kazneni udarac, točnije, vratar Ivušić mu je obranio.

Čolini je ovo prvijenac za Hajduk i u sjajnom raspoloženju stiže u svoju Veliku Goricu na okupljanje mlade U-21 reprezentacije, koju očekuju ključna dva dvoboja u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

"Jako loše smo ušli u prvo poluvrijeme, možda smo bili u strahu nakon tri uzastopna poraza, ali mislim da smo u drugom poluvremenu pokazali da smo dobra ekipa i da zaslužujemo puno više. Ulaskom Umuta, jakog napadača, igra se promijenila. Igrali smo dosta na njega, a on nam je ostavljao lopte. Na kraju smo imali i penal i mogli smo doći do pobjede," rekao je nakon utakmice.

Hajduk je trenutno na sedmoj poziciji s 11 bodova iz devet utakmica, a ima susret manje i tek četiri boda viška ispred posljednjeg Varaždina.

Pogodak će sigurno posebno pamtiti, atraktivno je s 15-ak metara zakucao loptu u suprotne rašlje.

"Prvi put sam promašio loptu, ali na kraju je ostala kod mene i dobro je sjela. Vidio sam da će biti dobro, ali nisam znao gdje će završiti. Presretan sam zbog prvog pogotka, nadam se da će ih biti još više," zaključio je Čolina, koji je pod vodstvom izbornika Igroa Bišćana standardni U-21 reprezentativac. 

Mladi Vatreni okupljaju se u ponedjeljak, tri dana kasnije je okršaj sa Škotima u Edinburghu, dok je finalni okršaj aktualnih kvalifikacija zakazan za 17 studenog u Puli protiv Litve.

Uz Čolinu, bit će tu i još dva Velikogoričana, Dario Špikić i Krešimir Krizmanić iz HNK Gorica. 

Na tablici četvrte kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo vodi Češka s 18 bodova iz devet utakmica, ispred Škotske (17), Hrvatske (16), Grčke (13) i Litve (7), koje su odigrale po osam susreta. Na posljednjem mjestu u Skupini 4 nalazi se San Marino s devet odigranih utakmica bez osvojenih bodova.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasirat će se devet pobjednika skupina, kao i pet najboljih drugoplasiranih momčadi.

 

(Foto: HNK Hajduk)

Podijeli