Novosti Sport Događanja

U Markuševcu zaustavljen s 2,6 promila, osmero vozača završilo na triježnjenju, dvoje odbilo test na drogu!

09.11.2020. / Petar Brnada

Velikogorička policija jutros je izvijestila o rezultatima akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ koje su ovog vikenda nešto intenzivnije provedene s obzirom da nam se bliži Martinje, a upravo iz tog razloga pojačani nadzor prometa i vozača potrajat će sve do srijede.

U noćnim satima vikenda evidentirali su ukupno 25 ciljanih prekršaja od kojih se čak 15 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, a 10 na nepropisnu brzinu. Uz to, policija je zabilježila i dva prekršaja odbijanja testiranja na droge, a tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 19 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Iz policije doznajemo da je osam osoba smješteno u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a ovog puta najviše se iskazao 60-godišnjak koji je zaustavljen u Markuševcu Turupoljskom.

-Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (starosti 60 godina) koji je upravljao osobnim automobilom u mjestu Markuševec, Turopoljski, a zaustavljen je u ulici Peršinovec kod kbr.85, gdje je izvršen nadzor kojom prilikom je utvrđeno da isti upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,60 g/kg. Smješten je u posebne prostorije ove PP do 12 sati do otrežnjenja, i nije recidivista, te je podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu- kazali su iz PP Velika Gorica.

Iz policije dodaju i da se u vrijeme provođenja akcije dogodila i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Podijeli