Novosti Sport Događanja

Mali Jona Kiš uspješno operiran

09.11.2020. / Ivana Ćurić

Maleni Jona Kiš uspješno je operiran u Linzu nakon što su građani preko društvenih mreža prikupili 1,2 milijuna kuna u dva dana kako bi ovaj dječačić dobio priliku za život.

Za operaciju u Linzu, u referentnom centru za bolesti srca za cijelu Europu trebalo im je 60 tisuća eura. Ono što je izgledalo kao nemoguća misija, uz pomoć dobrih ljudi postalo je stvarnost. Novac je prikupljen, a tim pod vodstvom dr. Goluba prevezao je Jonu i njegovu majku do bolnice u Linzu prije desetak dana.

Operacija je bila u petak, 6. studenog, i trajala je devet sati, a maleni Jona sada se nalazi na intenzivnoj i trenutno je stabilno. Kako javljaju 24sata još ga drže uspavanog, priključen je za aparate, prima pomoć za disanje, lijekove za funkcioniranje organizma i srca, a to će s vremenom smanjivati, ovisno o njegovom stanju. Do ugradnje umjetne arterije nije došlo već su austrijski liječnici iskoristili postojeću arteriju i ugradili teleći srčani zalistak kojeg će zamijeniti kad odraste. Oporavak će trajati četiri tjedna.

Podijeli